Blink Zomerlezen

Blink Zomerlezen

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
BLINK
Bureau
N=5
Jaar
2021
Paginanummer
87

Winnaar 2021

Doelstelling

Het is een bekend maatschappelijk probleem: kinderen in Nederland lezen te weinig en al helemaal tijdens de zomervakantie, dan gaat het leesniveau schrikbarend hard achteruit. Blink wil leraren helpen om deze zomerleesdip tegen te gaan.

Doelgroep

Leerkrachten in primair onderwijs.

Merkomschrijving

Blink is een educatieve uitgever van digitale lesmethodes die de nieuwsgierigheid van leerlingen prikkelen. Blink maakt zich hard om ontlezing onder kinderen tegen te gaan.

Concept

Om de zomerleesdip aan te pakken lanceerden we samen met 3 van Nederlands bekendste kinderboekenschrijvers Blink Zomerlezen. Een digitaal platform voor leraren, waar zij met behulp van slimme personalisatie verhalen kunnen laten afspelen op de eigen school. Elke week in de zomervakantie releasden we een nieuw hoofdstuk van deze zomerthrillers, waarmee we kinderen nieuwsgierig maakten om de hele zomer door te blijven lezen over wat er op hun school gebeurt als de kinderen weg zijn.

Media- en middelenstrategie

Om zo gericht mogelijk bereik te realiseren hebben we gekozen voor een combinatie van eigen middelen (e-dm, website en socials), influencers en pr. Aangevuld met een getargete display campagne.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken