Blijf Social: gooi je afval altijd in de afvalbak

Blijf Social: gooi je afval altijd in de afvalbak

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
GEMEENTE AMSTERDAM
Bureau
Lijm Amsterdam
Jaar
2021
Paginanummer
62

Doelstelling

Corona beperkende maatregelen zorgen ervoor dat Amsterdammers meer de parken intrekken. Met een groot zwerfafvalprobleem als gevolg. Dagelijks blijven bergen afval op de grond achter. Uit onderzoek blijkt dat vooral jongeren dit probleem veroorzaken. Doelstelling van deze campagne is bewustzijn creëren onder jongeren en ze met een concreet handelingsperspectief aanzetten tot actie: afval altijd in de afvalbak gooien.

Doelgroep

M/V, 16-25 jaar.

Merkomschrijving

Gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor het beheer, toezicht en handhaving van de leefbaarheid in de Amsterdamse openbare ruimte.

Concept

Blijf social laat de tegenstelling zien dat jongeren zich enerzijds social voordoen op social media maar vervolgens minder social zijn door hun afval te laten liggen. We spelen hierop in door termen en interfaces te gebruiken die specifiek herkenbaar zijn op de platformen waar de doelgroep het ziet.

Media- en middelenstrategie

Kickoff was een PR stunt waar verschillende media op af kwam.
Hierna hebben we via een touch, tell sell principe via Instagram en Snapchat uitingen gemaakt specifiek voor die platformen. Overkoepelend liep er een DOOH campagne rondom de parken.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken