BLACKBOX RDM

Hogeschool Rotterdam / Nijgh

Bekijk deze campagne op pagina 320 van het SAN Jaarboek 2009.

Adverteerder
Hogeschool Rotterdam
Titel
Opleidingen
Bureau
Nijgh
Account
Annette Luijendijk
Copy
André van der Lugt
Art
Chiel van de Ven
Strateeg
Michèle van der Kemp
Opdrachtgever
RAMON RENGER, ED LAZET
In samenwerking met
SVB, Clickfactor, Studio Smeulders, Bruikman reclame, ConFetti
Nominatie
nee
Winnaar
nee
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van Hogeschool Rotterdam
Bekijk ook andere cases van dit bureau
Meer van Nijgh
Word geïnspireerd door inzendingen in de categorie Geïntegreerde Communicatie
Meer Geïntegreerde Communicatie inzendingen

Geïntegreerde Communicatie

Doelstelling

Versterk het technisch profiel van Hogeschool Rotterdam. Maak duidelijk dat de technische opleidingen van Hogeschool Rotterdam vanaf nu te vinden zijn op RDM Campus en waarom dat bijzonder is. In RDM Campus, de voormalige machinehal van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij, werken studenten en bedrijven in een open omgeving intensief samen aan vooruitstrevende oplossingen op het gebied van bouw, mobiliteit en energie.

Doelgroep

Potentiële studenten, beïnvloeders (ouders, decanen, mentoren, schooldirecties) en eigen medewerkers.

Strategie/Concept

RDM Campus is een spannende blackbox die zijn innovatieve geheimen moet prijsgeven. De opvallende presentatie van deze zwarte kubus offline en online moet de doelgroepen bekend maken met RDM Campus en nieuwsgierig maken naar de inhoud en bijzondere mogelijkheden ervan. Zij duiken onverwacht op in het Rotterdamse straatbeeld, zoeken je op of spelen een rol in je digitale wereld. Centraal thema: Technische studies gaan out of the box. Studeren wordt innoveren op blackbox RDM.

Media- en middelenstrategie

Rotterdamse, publieksbrede kick-off met tot blackbox getransformeerde kubuswoningen; opblaasbare megablackboxen bij diverse onderwijslocaties; blackbox-trams; blackbox-guerilla met voorlichtingscontainers op centrale pleinen; duurzame blackbox-graffiti; verwijzing naar de volledige 3D RDM Campus op blackboxrdm.nl en free publicity. Inzoomen op studiekiezers en beïnvloeders met experimentele blackbox Poken-actie (link jezelf via te bemachtigen poken-gadget aan RDM Hyves-profielen); blackboxHyves-applicatie (vul je eigen blackbox, stel een tijdslot in en verstuur de blackbox naar je vrienden; blackbox promokoeriers op elektrische scooters uitgerust met blackbox-pizzadozen, kubusflyers en posters; display-bannering rondom Poken-actie; advertenties met blackboxinserts; gerichte E-DM en Google-AdWords. Eigen medewerkers en studenten confronteren via campagneflitsen en screensavers; buzzboxen (verstopte mini-blackboxen met soms een Poken) en blackbox-verhuisdozen verspreid over locaties.

Ga naar de campagnesite

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen