Birra Moretti – Italiaans voor genieten

Birra Moretti – Italiaans voor genieten

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
BIRRA MORETTI
Bureau
Boomerang. Part of Publicis Groupe; Sunshine and Sausages; dentsu Benelux
Jaar
2021
Paginanummer
222

Nominatie 2021

Doelstelling

In 2021 lanceerde HEINEKEN Nederland hét Italiaanse biertje van Nederland. Birra Moretti kwam op de markt met una grande campagna met brand awareness, trial en de juiste merkassociaties als voornaamste doelstellingen.

Doelgroep

Mannen én vrouwen vanaf 18 jaar binnen de biercategorie, met focus op Gen Y als aspirationele doelgroep voor de brede media- en volumedoelgroep.

Merkomschrijving

Birra Moretti is een authentiek Italiaans kwaliteitsbier. Als échte Italiaanse levensgenieter heeft het oog voor de belangrijke ingrediënten van het leven: goed gezelschap, goed eten en heerlijk bier.

Concept

Het zit niet in het oer-Hollandse karakter om uitgebreid te genieten van het leven. Wel is er een groeiende behoefte om lekker uit te pakken. Maar als de nuchtere Nederlander meer wil genieten, kan men nog wel wat inspiratie gebruiken. En waar kun je beter mee beginnen dan een premium Italiaans biertje?

Met onze TTL consistente merkcampagne inspireerden we Nederland om de kleine momenten te vieren. Dit kwam duidelijk terug in de pay-off: Birra Moretti, Italiaans voor genieten. Hiermee bouwden we aan het premiumsegment en koppelen we ons merk aan bestaande Italiaanse associaties als kwaliteit, gastvrijheid en genieten van het leven.

Media- en middelenstrategie

De kernwoorden voor onze media aanpak zijn consistentie en continuïteit. De basis van de middelenstrategie voor effectief bouwen merkbekendheid en DBA’s werd gevormd door een structurele laag van TV, OLV, Social en OOH met PR als kickstarter.
De verdiepende laag focuste op merkassociaties en claimen relevante occasions. Een hoogtepunt was de branded content aanpak Il Dolce Far Niente, waarin chef Hugo Kennis door Toscane reist om ons te laten zien wat 'Italiaans voor genieten' is, met daarnaast een forse bijdrage van premium aanwezigheid op kanalen zoals Pinterest, DOOH en Teads. We hebben ingezet op conversie triggers waaronder slimme digital aanpak met sterke CTA als glasacties én optimale synchronisatie tussen media en instore-activaties.

Om Birra Moretti succesvol te introduceren is ingezet op brede distributie en hoogkwalitatieve, impactvolle activaties vanuit de kernboodschap. Dit heeft bijgedragen aan de zichtbaarheid en heeft ‘Italiaans voor genieten’ tot leven gebracht in zowel de horeca als op de winkelvloer.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken