Biodiversiteitsdashboard ‘Leve de Wildernis’

Biodiversiteitsdashboard ‘Leve de Wildernis’

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
INTRATUIN
Bureau
Havas Lemz
Jaar
2021
Paginanummer
380

Doelstelling

Het bewustzijn en de kennis rondom biodiversiteit vergroten, de directe impact van groene tuinen zichtbaar maken en mensen stimuleren om hieraan bij te dragen. Bewijzen dat Intratuin expert is in biodiversiteit en een leidende rol pakt in het vergroenen van Nederland.

Doelgroep

Heel Nederland (18+, met tuin of terras).

Merkomschrijving

Intratuin draagt actief bij aan de vergroening van de Nederlandse tuinen en huizen door verkoop van planten, bomen en struiken. Daarnaast spant Intratuin zich in om kennis over verzorging, vergroening en duurzaamheid te vergroten bij het Nederlandse publiek.

Concept

60% van de Nederlanders is bekend met het begrip biodiversiteit, maar de exacte betekenis is bij velen niet duidelijk. De overige 40% kent het begrip helemaal niet. Om het concreet te maken en aan te tonen hoe je eraan bij kunt dragen, introduceert Intratuin het biodiversiteitsdashboard. Hierin wordt live bijgehouden hoeveel impact we sinds maart 2020 samen op de natuur maken aan de hand van actuele data uit de kassa’s van alle 55 vestigingen. Zo berekenen we hoeveel bijvriendelijke bloemen, insectenhotels, vogelhuisjes, grasmatten en regentonnen er zijn verkocht en vertalen dit naar concrete impact.

Media- en middelenstrategie

De lancering van het dashboard via PR werd opgepikt door verschillende grote nieuws- en lifestyleplatforms. Via radio en het Intratuin-magazine werd het concept verder geïntroduceerd bij het grote publiek. Op de Intratuin-website staat het live dashboard met actuele infographics en worden bezoekers bij de hand genomen om meer te leren over biodiversiteit. In een serie YouTube-video’s legt Intratuin-tuinontwerper Iris de basisbeginselen van biodiversiteit duidelijk uit. De luchtig geformuleerde feiten uit het dashboard worden ook als content ingezet op eigen kanalen (in de winkels, op Intratuin.nl, in de Intratuin-nieuwsbrief en op Facebook & Instagram), ondersteund door blog posts in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken