Bewaarbox

Bewaarbox

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
Hi
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2010
Paginanummer
118

Winnaar 2010

Doelstelling

Jongeren enthousiasmeren voor de Bewaarbox van Hi en ze aanzetten tot activatie van de dienst. De targets zijn ruim behaald: de herkenning van de campagne is uitstekend: 82% (gemiddeld MindTrack bij dezelfde GRP druk: 63%), een hoge boodschapoverdracht van 67% en de stijging in het aantal gebruikers is 76%.

Doelgroep

Jongvolwassenen, 18-24, voor wie sms'jes hun intiemste bezit zijn. Die zijn van hen en niemand anders. Hun telefoon is daarom misschien wel de slechtste plek om sms'jes te bewaren, want iemand anders kan ze daar zomaar lezen.

Concept

Om de aandacht te trekken voor Hi Bewaarbox - veilig al je sms'jes online bewaren - attenderen we de doelgroep eerst op de risico's van geen Bewaarbox. Een sms'je kan voor heel veel opschudding zorgen!

Media- en middelenstrategie

Campagne fases:1) Bewustmaken van risico's: je telefoon is niet de veiligste plek om sms'jes te bewaren.* PR kick off: hoax met Victoria Koblenko, die twittert dat haar telefoon kwijt is met al haar sms'jes. Dit ten tijde van haar vermeende romance met DJ Don Diablo.* PR follow up: publicatie van onderzoek over de waarde van sms'jes onder jongeren en het bezitten van 'geheime' smsjes.* Geenstijl.TV: een reporter neemt de proef op de som m.b.t. de onderzoeksresultaten. Jonge stellen worden op straat gevraagd ter plekke te ruilen van mobieltje om elkaars inbox te lezen, met hilarische reacties tot gevolg.2) Bewustmaken van de gevolgen: opschudding om één sms'je + communiceren van de oplossing: Hi Bewaarbox.* TVC: speelt in op herkenning door een zeer ongemakkelijke situatie uit te vergroten.* Online-spel: de verdiepingsslag: Je hebt niet alleen sms'jes die anderen niet mogen lezen, je hebt ook sms'jes die verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden.* OOH: waarschuwing op kleedkamers van sportscholen: de ideale plek voor nieuwsgierige mensen om je inbox te lezen.* Toiletposters: ook op de WC loop je het risico van glurende mensen.3) Benadrukken oplossing en traffic generen naar Hi.nl en de winkels.* Radio, POS, Website, Outdoor.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken