Beter naar de dokter

Beter naar de dokter

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ZILVEREN KRUIS
Bureau
Fitzroy
Jaar
2016
Paginanummer
178

Nominatie 2016

Doelstelling

In een tijd van stijgende premies is het belangrijk je als zorgverzekeraar impactvol te onderscheiden van de concurrentie. Maar hoe kunnen we de belofte van Zilveren Kruis 'met raad en daad' kracht bij zetten, buiten het overvolle campagneseizoen in het najaar?

Doelgroep

Alle Nederlanders (20-65) die bewust kiezen voor een kwalitatief goede verzekering en dienstverlening.

Concept

In maart hield minister Schippers een pleidooi voor geluidsopnames bij de huisarts. Dit omdat de kans groot is dat patiënten niet alles van hun gesprek onthouden wanneer deze emotioneel beladen is. Een groot probleem, wat doktersbezoeken onbedoeld inefficiënt maakt en daardoor weer invloed heeft op de zorgkosten. Onze oplossing: Beter naar de dokter. Samen met artsen creëren we een landelijke bewustzijnscampagne met een online platform als hart. We bieden een verzameling van diensten, tips en inspiratie aan, waarmee we patiënten helpen. Voor, tijdens en na hun gesprek. Hierdoor halen ze meer uit hun doktersbezoek en voelen ze zich achteraf meer gerustgesteld.

Media- en middelenstrategie

We lanceerden de campagne met een onthulling uit ons onderzoek: één op de drie patiënten onthoudt het gesprek met de arts niet goed. De uitkomsten van ons onderzoek sloegen hard in en haalden bijna alle (landelijke) pers waaronder de NOS. Als oplossing voor dit probleem presenteerden we o.a. de Slimme Vragenlijst: met deze tool kunnen patiënten voor elk doktersbezoek eenvoudig hun persoonlijke relevante vragenlijst maken. Een andere belangrijke pijler van de campagne waren online video's waarin presentator Harm Edens onderzocht hoe huisartsen, specialisten en normale Nederlanders denken over onderwerpen in de zorg. Op luchtige toon, maar met prikkelende vragen, haalde hij de beste antwoorden op zorgvraagstukken boven tafel. Ons inzicht bleek een enorme relevantie te hebben: ons persbericht bereikte (bruto) 12.5 miljoen mensen, 300.000 mensen bezochten ons platform en de bewustzijnscampagne haalde alle belangrijke merkdoelstellingen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken