Ben niet de belangrijkste. Dat ben jij nog altijd!

Ben niet de belangrijkste. Dat ben jij nog altijd!

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
BEN
Bureau
Etcetera & Red Urban
Jaar
2016
Paginanummer
102

Doelstelling

Vergroot het aantal nieuwe klanten van 100.000 naar 125.000 en de merkoverweging van 7-10% naar 12,5%. Positioneer Ben als de persoonlijke budget challenger. Niet één dimensionaal goedkoop maar het voordeel van jezelf zijn.

Doelgroep

Ben is er voor iedereen die bewust om wil gaan met zijn budget en mobiel. Voor alle ouders met kinderen, studenten en senioren die niet het nieuwste toestel of de grootste bundels nodig hebben.

Concept

Ben relativeert het belang van de mobiele telefoon. Die is niet altijd het belangrijkste in je leven... Dus haal je meer plezier uit je mobiel en je euro's als je er net iets bewuster mee omgaat. Maar Ben hanteert geen wijzend vingertje. Met #Bordjeprik start Ben op speelse wijze 'een tegenbeweging'. Als je tafelgenoot zich te veel laat afleiden door zijn mobiel, dan prik jij het lekkerste hapje van z'n bord, of prikt zelfs z'n hele bordje leeg!

Media- en middelenstrategie

Media- & middelenstrategie: Per Ben-persona maken we actuele, flexibel inzetbare merk- en salescontent, ontwikkeld voor online, social, outdoor en rtv. Vanuit het inzicht dat 80% van de Nederlanders het vervelend vindt als tafelgenoten zich te veel laten (af)leiden door hun mobiel werd de #Bordjeprik-bewustwordingscampagne ontwikkeld. Influencers zoals de Gierige Gasten en bloggers als de Huismus en Miss Lipgloss werd gevraagd hierop in te haken. De Ben #Bordjeprik-merkcontent scoorde hoger dan alle (telecom)benchmarks en alle eerdere Ben-campagnes van de afgelopen 7 jaar. Daarom werden uiteindelijk extra video-edits gemaakt en voor kerst en oud & nieuw op tv ingezet.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken