Begin Gemist. Van KPN natuurlijk.

Begin Gemist. Van KPN natuurlijk.

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
KPN
Bureau
N=5
Jaar
2014
Paginanummer
114

Nominatie 2014

Doelstelling

Aan de hand van de USP Begin Gemist, KPN neerzetten als marktleider in interactieve televisie. Leg daarbij de nadruk op het Alles-in-1 pakket.

Doelgroep

KPN is een merk met producten en diensten voor iedereen. Voor deze campagne richten we ons extra op gezinnen met kinderen.

Concept

Dankzij Begin Gemist, de feature van KPN Alles-in-1 hoef je nooit meer te haasten voor je favoriete televisieprogramma. Zo kun je, bijvoorbeeld, rustig de tijd nemen je kinderen nog een extra verhaaltje voor te lezen bij het naar bed brengen. Je hoeft niet meer te kiezen, of te wachten tot het programma op Programma Gemist staat. Met een druk op de knop start je het programma opnieuw. De emotionele benefit ('nooit meer haasten') staat centraal in de gehele campagne. Omdat je je nooit meer hoeft te haasten ervaar je als vanzelf meer vrijheid. Zo leggen we een rechtstreeks verband tussen de USP Begin Gemist en de eindbenefit van KPN: 'voel je vrij'. De lancering van KPN Begin Gemist werd ondersteund door een sympathieke activatie en PR actie. Anouk Smulders las kinderen een Dikkie Dik verhaal voor vanuit een KPN winkel en tijdens RTL Boulevard pleitte zij voor meer voorleestijd. Nieuwe klanten van Alles-in-1 konden een persoonlijk Dikkie Dik voorleesboek maken met hun eigen kinderen in de hoofdrol. Om deze actie te versterken konden bezoekers van de KPN Facebook-pagina gratis eenzelfde boekje winnen.

Media- en middelenstrategie

De campagne heeft een heldere structuur. Verschillende communicatielagen zijn onderling verbonden en versterken elkaar. In de touch-laag raken we de doelgroep met een emotionerende boodschap ('nooit meer haasten'), in 'tell' leggen we de propositie goed uit ('zo werkt Begin Gemist'), de sell-laag is voor prijscommunicatie ('aanbieding op Alles-in-1') en in 'engage' gaan we de dialoog aan en activeren we (Dikkie Dik). In iedere laag communiceren we een enkelvoudige boodschap, vaak op een herkenbaar haast-moment (rond 19.00 uur). Zo wordt het communicatieproces efficiënter en effectiever.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken