BECEL PRO-ACTIV KARIN BLOEMEN

BECEL PRO-ACTIV KARIN BLOEMEN

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
Unilever Benelux
Bureau
Grey Amsterdam
Jaar
2008
Paginanummer
286

Doelstelling

Vrouwen bewust maken van het voor hen onbekende feit dat zij tijdens hun overgang een kans van 1 op 2 hebben op een verhoogd cholesterol. Vervolgens hen ervan overtuigen dat zij hun cholesterol kunnen verlagen en laag kunnen houden door dagelijks Becel pro-activ te gebruiken.

Doelgroep

Vrouwen met een leeftijd van 45 tot 55 jaar.

Concept

Om het potentiële cholesterolprobleem van de doelgroep manifest te maken werd in de eerste fase van de campagne samengewerkt met een neutrale afzender: Care for Women. In de volgende fases werd een mogelijke oplossing gepresenteerd: Becel pro-activ. Het inzetten van Karin Bloemen, met haar ontwapenende eerlijkheid en relativerende nuchterheid, had daarbij als belangrijkste taak gevoeligheden rondom het onderwerp de overgang weg te nemen en het onbekende fenomeen ‘vrouwen met een cholesterolrisico’ nadrukkelijk op de kaart te zetten.

Media- en middelenstrategie

In navolging van bovenstaande is er een gefaseerde mediastrategie toegepast. De doelgroep werd zowel in de eerste fase als in de daarop volgende fases benaderd via een geïntegreerde campagne waaraan moeilijk te ontsnappen viel. Hierbij werden zowel massamediale middelen als ook online, DM en PR gebruikt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken