Be Real

Be Real

Categorie
Retail
Adverteerder
KFC NEDERLAND
Bureau
Ogilvy & Mather Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
372

Doelstelling

In 2015 lanceerde KFC Nederland een nieuwe merkcampagne rondom het thema 'What's real and what isn't'. De uitdaging was om aan dit thema emotionele waarde te geven en tegelijkertijd te koppelen aan het meest rationele onderdeel van het productaanbod: de value range.

Doelgroep

Jongvolwassenen; een doelgroep die met traditionele reclame steeds moeilijker te bereiken is.

Concept

Het is moeilijk om anno 2015 echt jezelf te zijn. Jongvolwassenen groeien op in een wereld waarin sterren en hun materiële successymbolen door social- en mainstream media continu op een voetstuk worden gezet. Met als gevolg dat er bij veel jongvolwassenen een obsessie voor deze successymbolen ontstaat, die zich uit in imagematig gedrag in bijvoorbeeld social media.
KFC gelooft dat als je dit loslaat, je het beste in jezelf naar boven haalt: 'We're at our happiest when we are our true selves'. Om met deze boodschap de aandacht van jongvolwassenen te trekken brachten we deze tot leven met het bijzondere verhaal van Fab Morvan... Fab was eind jaren 80 een superster: hij scoorde samen met Rob Pilatus als Milli Vanilli wereldwijde nummer 1-hits en won zelfs een Grammy Award. Totdat bleek dat ze niet echt zongen... Fab viel in een enorm gat, maar nu is hij terug. Als de 'Real' Fab Morvan. Zonder alle hysterische taferelen van vroeger werkt Fab in Amsterdam anoniem aan zijn comeback als echte zanger. En voelt zich, als zichzelf, beter dan ooit.

Media- en middelenstrategie

In de middelenstrategie is gekozen voor een mix van traditionele media, om een brede doelgroep te bereiken, en online media, om specifiek jongvolwassenen te bereiken. Om daarbij hun aandacht te trekken creëerden we 'Hero content' waarin Fab zijn 'Real story' vertelde, op tv en in een online mini-docu. Hiervan uit leidden we vervolgens de aandacht naar het tactische offer, producten uit de value range: KFC's 'Real deals'. Deze kwamen terug in tag-ons op tv, radio, social activatie, out-of-home en in de KFC-restaurants.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken