Be Brave, Be Safe

Be Brave, Be Safe

Categorie
Excellent
Adverteerder
VeiligheidNL, Perry Sport
Bureau
The Oddshop
Jaar
2012
Paginanummer
284

Doelstelling

Nederland laten zien dat protectie- en reflectiematerialen ervoor zorgen dat je op een veilige en verantwoorde manier kunt sporten.

Doelgroep

Bewegend en sportend Nederland.

Concept

Om het aantal sportblessures en -ongevallen terug te dringen slaan VeiligheidNL en Perry de handen ineen. Met de campagne Be Brave, Be Safe wordt het gebruik van protectie- en reflectiematerialen aangemoedigd. In de campagne stimuleren we mensen om zichzelf uit te dagen binnen hun sport; Be Brave. En om dit op een verantwoorde manier te doen; Be Safe. We leggen niet de nadruk op het gevaar van sportblessures, maar laten juist zien dat je grenzen kunt verleggen door het dragen van de juiste uitrusting. We vertellen het verhaal van Tommy Carroll. Tommy is een skateboarder die laat zien dat je door het dragen van de juiste bescherming meer kunt dan je voor mogelijk houdt. Tommy is namelijk volledig blind en heeft zichzelf ondanks deze beperking leren skateboarden. Door de juiste bescherming te dragen heeft hij zelfs nog nooit een blessure gehad.

Media- en middelenstrategie

Het idee was om met zo min mogelijk ingekochte media een zo groot mogelijk bereik te creëren middels free publicity. Daarom is een online film gecreëerd waarin Tommy zijn verhaal vertelt. Om de eerste buzz te creëren werd de film op YouTube geplaatst. Het virale effect was enorm en nog voordat het PR offensief een week later begon was de video al een regelrechte hit op internet. Het gevolg: vele aanvragen voor interviews op landelijke televisie. Een betere ambassadeur dan Tommy zelf konden we niet bedenken. Een week nadat de video online werd geplaatst arriveerde Tommy daarom vanuit Amerika om de interviews te geven. Naast de film is de campagne onder de aandacht gebracht middels winkelmaterialen in Perry filialen, een Be Brave Be Safe folder, advertenties en de campagnepagina's op Perrysport.nl en Veiligheid.nl.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken