Bakkie doen?

Bakkie doen?

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
VLUCHTELINGENWERK NEDERLAND
Bureau
WWAV
Jaar
2017
Paginanummer
290

Doelstelling

Een vriendelijke en laagdrempelige manier om Nederlanders en vluchtelingen met elkaar in verbinding te brengen en te zorgen voor meer begrip, tolerantie en draagvlak.

Doelgroep

Iedereen met een open mind

Merkomschrijving

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en zet zich voor hen in van de dag van aankomst tot de dag dat zij zelfstandig een nieuwe toekomst kunnen opbouwen.

Concept

Het is een van de bekendste Nederlandse uitnodigingen: 'Bakkie doen?' En iedereen weet dat het meer betekent dan alleen koffiedrinken. 'Bakkie doen' staat voor gastvrijheid, genieten en gezelligheid. Het is typisch Nederlands en tegelijk universeel. Want overal ter wereld zorgt koffie voor verbinding. Die verbinding brengen we bewust tot stand op straat - de plek waar je iedereen tegen kunt komen.

Media- en middelenstrategie

De campagne werd op Wereldvluchtelingendag (20 juni) afgetrapt. In zeven steden gingen (ex-)vluchtelingen met een grote koffietank op hun rug de straat op. Ze boden voorbijgangers een bakkie aan en maakten een praatje. In Den Haag werd een bakkie gedaan met verschillende landelijke politici. De ontmoetingen werden gefilmd en verspreid op social media. Geïnteresseerden werden verwezen naar vluchtelingenwerk.nl/bakkiedoen, waar men een gratis koffie-receptenboekje kon aanvragen, dat fungeerde als lead generator. In het boekje delen vluchtelingen uit verschillende landen hun koffierituelen. De campagne werd afgesloten tijdens de Open azc-dag (23 september), waarbij mensen overal in Nederland een bakkie konden doen met de bewoners van een asielzoekerscentrum. Ook hiervan werd weer videoverslag gedaan op social media. Verschillende landelijke media deden verslag van de ontmoetingen op Wereldvluchtelingendag en de Open azc-dag.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken