AUTOWEEK

AUTOWEEK

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
Sanoma Uitgevers Automotive
Bureau
The Others
Jaar
2009
Paginanummer
556

Doelstelling

Ontwikkel een nieuwe campagne voor AutoWeek om te onderstrepen dat AutoWeek het grootste en meest complete autoplatform van Nederland is. AutoWeek heeft het grootste marktaandeel in print en online en dat moet behouden blijven of liever nog verder uitgebouwd worden. De nieuwe campagne moet vanzelfsprekend ook bijdragen aan werving van nieuwe abonnees, activeren van losse verkoop en aantrekken van adverteerders.

Doelgroep

De huidige lezers (losse verkoop, abonnees en site-bezoekers) van AutoWeek om te benadrukken welke pluspunten AutoWeek te bieden heeft, en daarbuiten iedereen in Nederland die van auto’s houdt om hen te bewegen om lid te worden. Daarnaast ook de (marketing-)verantwoordelijken van autogerelateerde merken (B-to-B) en andere adverteerders om hen te bewegen in AutoWeek te adverteren.

Concept

‘AutoWeek weet wat er te koop is’, is de nieuwe tagline van AutoWeek. Dit is het logische gevolg van alle testen die AutoWeek wekelijks uitvoert en al het laatste autonieuws dat AutoWeek te bieden heeft in het magazine, maar ook online en mobiel, 24 x 7. AutoWeek is nu eenmaal het meest complete autoplatform. Dus lees je AutoWeek, dan weet jij ook wat er te koop is. De nieuwe campagnestijl zorgt ervoor dat alle communicatie van AutoWeek herkenbaar en onderscheidend wordt.

Media- en middelenstrategie

Een volwaardige 360° campagne, voornamelijk positionerend in radio, print en online. Met een actiecampagne tijdens de AutoRAI waarbij een Ford Focus RS weggegeven werd en de lancering van AutoWeek Verzekeringen en Financieringen inclusief outdoor en een autosticker guerilla-actie. De campagne is eveneens doorgetrokken naar een B-to-B campagne om de kracht van AutoWeek ook bij (potentiële) adverteerders te onderstrepen (advertenties, corporate brochures, DM).
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken