Automatencampagne

Automatencampagne

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
BMW
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
426

Nominatie 2017

Doelstelling

BMW moet in een overvolle promotiegedreven markt zijn aanbod neerzetten: nu tijdelijk standaard een innovatieve Steptronic automaat op elke BMW. Helder, zichtbaar en relevant voor een merk dat autorijden geweldig maakt.

Doelgroep

De zakelijke rijder (40+) die houdt van auto's en autorijden. Mannen die een premium leaseauto overwegen en voor wie rijplezier, innovatie en comfort van belang zijn.

Merkomschrijving

BMW staat voor rijplezier. De Steptronic automaat zorgt voor ongeëvenaard rijplezier en maakt van elke rit een unieke beleving waarin optimaal de sportieve, dynamische en comfortabele eigenschappen van een BMW worden ervaren.

Concept

BMW lanceert een onconventionele campagne, waarin het merk niet uitgaat van zijn modellen maar van de rijder. Of liever, zijn rechtervoet. De enige voet die hij nog zal gebruiken wanneer hij de innovatieve Steptronic automaat heeft. Dit idee wordt gevat in een opvallend beeld, dat in uiteenlopende middelen tot uiting komt. Zo vertalen we een rationele boodschap in een emotionele boodschap, en onderstrepen we het ultieme rijplezier dat alleen BMW kan bieden.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie bestaat uit diverse lagen. In de awarenesslaag zetten we outdoor, radio, print, online rich media en social ads in, om het aanbod te communiceren, met als doelstelling het creëren van websitetraffic. Om de verschillende doelgroepen effectief te bereiken, zetten we in de consideration- en conversionfase programmatic display en social ads in. In deze fasen sturen we naar de car configurator, dealer locator en proefritaanvraag.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken