AUTOKRAAK 1-1-2

Politie Utrecht / LBi Lost Boys

Bekijk deze campagne op pagina 344 van het SAN Jaarboek 2009.

Adverteerder
Politie Utrecht
Titel
01/01/02
Bureau
LBi Lost Boys
Account
Dirk van den Bosch, Hycinth Hillebrand
Copy
Alain Dujardin
Art
Marnix Tellings, Gaudi Hoedaya
Strateeg
Bauke Nater
Opdrachtgever
STELLA BRONWASSER
Film/Productiemaatschappij
Revolver Media
Editor
Eelko Ferwerda
Muziek
Sven Budding (Studio L2)
RTV-producer
Gaby Wildenbos
Fotografie
Simone Bär
Nominatie
nee
Winnaar
nee
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van Politie Utrecht
Bekijk ook andere cases van dit bureau
Meer van LBi Lost Boys
Word geïnspireerd door inzendingen in de categorie Geïntegreerde Communicatie
Meer Geïntegreerde Communicatie inzendingen

Geïntegreerde Communicatie

Doelstelling

Autokraken zijn in de regio Utrecht een groot probleem. Er worden jaarlijks rond de 15.000 autokraken gepleegd, waar slechts een klein deel van wordt opgelost. Om daders van autokraken op te sporen is de politie sterk afhankelijk van de alertheid van burgers. De campagne moet kraakhelder maken dat je ook bij verdachte situaties altijd 1-1-2 moet bellen en daarmee de pakkans vergroten.

Doelgroep

De campagne richt zich op dertigers in de regio Utrecht in het bezit van een auto. Zij hebben een hoge betrokkenheid bij het onderwerp en zijn bereid tot handelen bij onrecht.

Strategie/Concept

Uitgangspunt van de campagne is dat burgers vaak intuïtief aanvoelen dat een situatie verdacht is, maar daar niet op reageren. De campagne speelt in op dat onderbuikgevoel van mensen. En roept op daarop te vertrouwen. We laten verdachte situaties van een autokraak zien en stellen de vraag: “Kraakt-ie ‘m of kraakt-ie ‘m niet?” Met vier concrete signalen die vooraf gaan aan een autokraak helpen we verdacht gedrag zelf te herkennen. De campagne heeft een filmisch karakter en is directief en to the point.

Media- en middelenstrategie

Centraal in de campagne staat www.herkendesignalen. nl. Daar kun je zelf je intuïtie testen aan de hand van vier situaties. Spelers maken direct kans op een aantal kraakgevoelige prijzen. Abri’s, radiospots, online (video)bannering en de achterzijde van parkeertickets tonen de signalen van een autokraak en roepen op de campagnesite te bezoeken. Gedurende de hele campagne hebben we meerdere malen met een persconferentie en diverse persberichten landelijke en lokale publiciteit behaald. Ook het Twitter kanaal van de politie speelde daarin een rol. Alle uitingen zijn regionaal ingezet.

Ga naar de campagnesite

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen