AT5 – Weet je stad.

AT5 – Weet je stad.

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
AT5
Bureau
DEAR
Jaar
2013
Paginanummer
416

Winnaar 2013

Doelstelling

Amsterdammers die het gerestylede AT5 niet (meer) volgen, de stadszender laten (her)ontdekken. Zowel on air als online.

Doelgroep

Alle inwoners van Amsterdam. Van jong tot oud, van Noord tot Zuid en van Oegandees tot Jordanees. Stuk voor stuk voelen zij zich nauw verbonden met hun eigen stad. Of het nu gaat om het laatste nieuws, de geschiedenis van hun straat of waar het hip & happening is: ze willen er alles van weten.

Concept

Als je AT5 kijkt of online volgt, weet je nóg meer over je eigen stad. Wat dan precies? Dat vertelden we in een impactvolle campagne met prikkelende teksten. Teksten die voor een beetje Amsterdammer het juiste 'in the know'-gevoel opriepen. Met actuele onderwerpen, die alleen aan de orde komen bij het vernieuwde AT5. En die daardoor uitnodigden om AT5 te herontdekken. Daaronder stond steeds de themaregel 'Weet je stad', een zin die (heel bewust) een beetje knarst. Dat zorgt voor extra stopping power en lokt online discussies uit. De toon: bijdehand. Een tikkeltje rebels. Precies zoals AT5 is, en zoals Amsterdammers zichzelf graag zien. Zo maakt de campagne duidelijk dat de zender iedere stadsbewoner iets kan brengen. Of je nou Ajax-fan bent of jouw buurt beter wilt leren kennen: met AT5 'weet' je je stad.

Media- en middelenstrategie

We claimden het hele Amsterdamse straatbeeld, dé plek waar AT5 haar onderwerpen vandaan haalt. Daarom werden letterlijk alle beschikbare outdoor- en OV-middelen ingezet. Ondersteund door een puur op Amsterdammers gerichte Facebook-campagne, advertenties in het Parool, lokale radio en actiematige communicatie 'op zender'. De waste was minimaal. Net als het budget, want slim barteren hield de kosten laag. Zo wisten we in korte tijd meer dan 90% van de doelgroep te bereiken. Met als gevolg: sterk stijgende kijkcijfers, flink meer Facebook-volgers en een piek in online traffic.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken