Art of Health

Art of Health

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
ROYAL PHILIPS BRAND SPONSORSHIP
Bureau
Ogilvy & Mather Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
55

Nominatie 2017

Doelstelling

Creëer merkvoorkeur voor Philips als innovator in de medische wereld.

Doelgroep

Medische professionals.

Merkomschrijving

Philips gelooft dat er altijd een manier is om het leven te verbeteren; onder andere door het zoeken naar innovatieve medische oplossingen en producten. En net als het Rijksmuseum waarvan zij sponsor is, gelooft ze dat kunst bijdraagt aan ieders welbevinden.

Concept

We nemen veel medische handelingen voor lief. Maar hoe gewoon zijn die eigenlijk? Aan de hand van kunstwerken van oude meesters zoals Jan Steen herleven we hoe onderontwikkeld de medische wereld ooit was. Zo was in de Gouden Eeuw de geur van de verbrande kleding van de patiënt bepalend voor de diagnose. Dat het tegenwoordig anders gaat, is mede te danken aan de innovaties van Royal Philips.

Media- en middelenstrategie

Door inzet van drie animaties lanceerden we de eerste global social B2B-campagne voor Philips succesvol op Facebook, Twitter & LinkedIn. De zichtbaarheid was ver boven verwachting: de video's zijn 1,5 miljoen keer bekeken, wat het dubbele is van het gemiddelde resultaat op Facebook. Op de landingspagina heeft 87% de film voor meer dan ¾ bekeken. Dat zijn nog eens gezonde cijfers.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken