ARAG Fair Play

ARAG Fair Play

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ARAG
Bureau
IFBMcCANN
Jaar
2012
Paginanummer
160

Nominatie 2012

Doelstelling

De naamsbekendheid van ARAG en de merkvoorkeur vergroten. Daarnaast juridische dienstverlening toegankelijk maken en dichtbij brengen.

Doelgroep

Nederlandse consument en ondernemers, voetballiefhebbers, voetbalverenigingen, intermediairs en eigen medewerkers.

Concept

Waar scheidsrechters in het voetbalveld staan voor fairplay streeft ARAG naar juridisch fairplay in het dagelijks leven. De ARAG FairPlay Zone is een breed sponsorplatform dat kennis rondom fairplay en respect voor scheidsrechters vergroot. Het platform stelt ARAG in staat om met mensen te praten over fairplay op het veld en over juridisch fairplay in het dagelijks leven.

Media- en middelenstrategie

ARAG is sinds 2011 shirtsponsor van het KNVB scheidsrechterskorps. In de Tv-commercial demonstreren de top Nederlandse scheidsrechters wat het betekent om de juridische dienstverlening van ARAG altijd dichtbij te hebben. Binnen het activatieplatform zijn diverse projecten ontwikkeld om fairplay op en rond het veld verder te activeren. Kinderen leren alles over spelregels in de online Spelregeltest. Voetbalkenners gaan online en mobiel de strijd aan in de ARAG Voetbal IQ Quiz. De game scoort 120 duizend unieke deelnemers en finale wordt gespeeld tijdens de Johan Cruijff Schaal in de Amsterdam ArenA. Middels de 'KNVB ARAG FairPlay Certificering' worden amateurclubs uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met het scheidsrechtersbeleid binnen de vereniging. Uiteraard steunt ARAG ook de scheidsrechters zelf. Met 'Geweld op het veld' staat ARAG écht achter de scheidsrechter met juridisch advies in geval van calamiteiten. De logische match, de vertaling in de tv-commercial en de maatschappelijke relevantie doorvertaald naar het amateurvoetbal hebben - ondanks relatief beperkt budget - geleid tot een explosieve stijging van de naamsbekendheid met 42%.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken