Appelsientje Boomgaard

Appelsientje Boomgaard

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
APPELSIENTJE (FRIESLANDCAMPINA)
Bureau
ACHTUNG!
Jaar
2013
Paginanummer
286

Nominatie 2013

Doelstelling

Vergroot de merkvoorkeur en binding onder gezinnen. Ontwikkel een campagne die communiceert op onze natuurlijkheid en daarbij beleving rondom het product toevoegt door op speelse, aansprekende wijze het merkverhaal te vertellen.

Doelgroep

Moeders van gezinnen met jonge kinderen.

Concept

Houdbare sappen worden, ten onrechte, steeds vaker als onnatuurlijk gepercipieerd. Appelsientje bouwt in de afgelopen 40jaar de zonnige boomgaard als sterke merkheritage op. Door transparant over onze eigen boomgaarden te communiceren, tonen we de ultieme bewijsvoering voor onze natuurlijkheid. Met een combinatie van storytelling over de boomgaarden en een aansprekende incentive, kunnen we het natuurlijke imago versterken en de merkbinding vergroten. We kiezen voor een verslavend, online plukspel waarin gezinnen zoveel mogelijk rijpe sinaasappels plukken en Appelsientje pakken vullen. Zo maken ze elke week kans op de idéale gezinsvakantie: onze Braziliaanse sinaasappelboomgaarden. Gezinnen kunnen daar de natuurlijke wereld van Appelsientje zelf ervaren. Via Facebook, nieuwsbrief en actiepagina tonen we educatieve feitjes, de google maps locaties van de boomgaarden en foto's van de winnaars. Online delen we de vakantieverslagen, waarin zij in eigen woorden het verhaal van Appelsientje vertellen. Met ruim driehonderduizend unieke deelnemers en miljoenen geplukte digitale sinaasappels is deze activatie zowel kwalitatief, als kwantitatief een succesvolle en aansprekende uitwerking van het merkverhaal gebleken.

Media- en middelenstrategie

Om een hoog aantal kwalitatieve contacten te genereren, is er voor een crossmediale mix van zowel paid, owned als earned media gekozen. Voor het aanjagen wordt een televisiecommercial ingezet, samen met een uitgebreid promo-plan op de winkelvloer in driehonderd winkels, print-advertenties en zes miljoen Appelsientje pakken voorzien van actiestickers. Het aanjagen naar het de game gebeurt via online media, oa. met nu.nl homepage take-overs, e-letters, pre-rolls, SEA, online bannering en Facebook posts.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken