Amsterdam en de wereld eromheen

Amsterdam en de wereld eromheen

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
HET PAROOL
Bureau
Brand & Digital Marketing DPG Media
Jaar
2019
Paginanummer
362

Nominatie 2019

Doelstelling

Het Parool is vernieuwd, vanaf nu heeft de krant meer oog voor het nieuws rondom de bruisende metropool Amsterdam. Met deze campagne laten we groot Amsterdam kennismaken met de nieuwe redactieformule, website en app van een Mokums fenomeen.

Doelgroep

Mannen en vrouwen van 35 tot 45 jaar woonachtig in de metropoolregio Amsterdam.

Merkomschrijving

Het Parool brengt een onafhankelijk geluid uit onze bruisende metropool Amsterdam. Dé plek waar Groot Amsterdam, Nederland en de wereld in elkaar schuiven. We zijn een Amsterdamse krant met een nationale uitstraling en een kosmopolitische blik. Onze journalistiek is doorspekt met die typisch Amsterdamse mentaliteit die onze lezers energie geeft.

Concept

Wereldnieuws vanuit een Amsterdams perspectief. Op een manier die kenmerkend is voor Het Parool: lekker goochem, opgewekt, vrij en onbevangen.

Media- en middelenstrategie

Het thema 'Amsterdam en de wereld eromheen' werd via video geladen op social kanalen, hierbij werd iedere afzonderlijke uiting getarget op de betreffende locatie en persona. We gebruikten de straat als canvas met outdoor-uitingen die inspeelden op de situatie ter plekke, zo plaatsten we de uiting 'handgranaten in West' in het betreffende stadsdeel. Blikvanger was de Bansky uiting op het Museumplein die samen met de Parool-Pont zorgde voor veel extra publiciteit. Redactionele aandacht en print in eigen media zorgden dat het thema ook onder de eigen lezers ging leven.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken