Als het jou overkomt

Als het jou overkomt

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
FONDS SLACHTOFFERHULP
Bureau
Boomerang Agency
Jaar
2017
Paginanummer
262

Nominatie 2017

Doelstelling

Het onder de aandacht brengen van seksueel geweld en de gevolgen daarvan, alsmede het telefoonnummer 0800-0188 van Centrum Seksueel Geweld (CSG), waar men 24/7 terecht kan voor deskundige hulp na een aanranding of verkrachting.

Doelgroep

Vrouwen, 18-35 jaar.

Merkomschrijving

Fonds Slachtofferhulp is een onafhankelijk goed doel voor slachtoffers van misdrijven, ongevallen en rampen in Nederland.

Concept

Zangeres Jennie Lena maakte een Nederlandstalige versie van de hit 'Til It Happens To You' van Lady Gaga. Boomerang Angency maakte de begeleidende videoclip. De beelden in de clip zijn confronterend, maar tonen tegelijkertijd op een geloofwaardige manier de realiteit van seksueel geweld.

Media- en middelenstrategie

De online video vormde de kern van de campagne. In een special van weekblad Viva is stilgestaan bij de problematiek en de beschikbare hulp voor slachtoffers via het CSG. Ook online zijn via Sanoma artikelen, social posts, prerolls en influencers ingezet. De campagne heeft online meer dan 2 miljoen mensen bereikt. Door het samenvallen met de #metoo onthullingen, is de video door veel landelijke media opgepakt en is het aantal hulpvragen via 0800-0188 verdubbeld.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken