Alles voor een Kerst om nooit te vergeten

Alles voor een Kerst om nooit te vergeten

Categorie
Retail
Adverteerder
ALBERT HEIJN
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2015
Paginanummer
344

Nominatie 2015

Doelstelling

Positie (her)bevestigen van Albert Heijn als de kerstsupermarkt van Nederland.

Doelgroep

Heel kerstvierend Nederland. Focus op de primaire klant die vaker kiest voor de speciaalzaak omwille van kwaliteit en keuze.

Concept

AH weet wat er speelt bij de klant met de kerstdagen. Een stressvolle tijd waarbij de (voor)bereidingen van het kerstdiner en tradities centraal staan. Daarom biedt AH volop inspiratie, hulp en een groot innovatief assortiment om van een zorgeloze kerst te genieten. Met nieuwe services als de Allerhande Kerst Box en live kersthulp via WhatsApp. Kortom, AH biedt alles voor een kerst om nooit te vergeten. Maar onderscheid tussen supermarkten is lastig en speciaalzaken winnen het op gepercipieerde kwaliteit. Tijd om marktleiderschap te tonen en klanten het verschil te laten ervaren tijdens het Allerhande Kerstfestival. AH organiseerde een evenement waarbij inspiratie, expertise en beleving centraal stonden. De ruim 40.000 bezoekers konden er proeven, deelnemen aan workshops en in gesprek met experts. Ook was er volop vermaak in het Spoorwegmuseum dat was omgetoverd tot Christmas Destination. Om onze persoonlijke betrokkenheid aan de klant te tonen werden vele honderden medewerkers en leveranciers ingezet.

Media- en middelenstrategie

In september startte de promotie voor het Allerhande Kerstfestival via eigen middelen, PR, online en radio, waarmee al in een vroeg stadium breinpositie werd geclaimd bij de consument.
Direct na Sint ging de campagne van start. Met een HAH assortimentsgids en de kerst Allerhande. Abri's met focus op het assortiment. De TVC waar met een kleine herkenbare emotie werd doorgepakt op het assortiment. Het festival vond plaats op 11-12-13 december en werd vervolgens uitvergroot door een massale hoeveelheid free publicity, PR, branded content op tv en middels bloggers en klantervaringen op social media. De vormgeving en beleving van het festival werd doorvertaald naar de winkel, de website en print. En de campagne sloot af met de live hulp via whats app tijdens de kerstdagen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken