Alles voor de lekkerste klassiekers

Alles voor de lekkerste klassiekers

Categorie
Retail
Adverteerder
ALBERT HEIJN
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2014
Paginanummer
330

Doelstelling

De positie van Albert Heijn als autoriteit en inspirator verstevigen op het gebied van eten in Nederland. Het alledaagse kookrepertoire van met name de jongere Nederlandse huishoudens verbreden met klassieke recepten voor de dagelijkse maaltijd.

Doelgroep

Kopers en kokers van de doordeweekse maaltijd, m.n. jonge een en tweepersoonshuishoudens zonder kinderen.

Concept

De herfst is het moment waarbij de focus op het buiten zijn omslaat naar het leven binnen: de verwarming gaat aan en we steken kaarsjes aan. Klassieke smaken keren terug in de keuken. We genieten van traditionele gerechten als gehaktballen of stoofpeertjes, die vaak kant-en-klaar worden gekocht, maar zelfgemaakt toch het lekkerst smaken. Alleen dan proef je echt de smaak van vroeger en ervaar je de voldoening van iets zelf gemaakt hebben. Herfst is daarom een goed moment om mensen te leren hoe je die klassiekers zelf maakt. De een is dat vergeten, de ander heeft het nooit geleerd. In deze campagne inspireren we met een serie traditionele klassiekers en maken we het de mensen makkelijk om ze zelfgemaakt op tafel te zetten. In de campagne staan sfeer en laagdrempelige inspiratie centraal.

Media- en middelenstrategie

TV voor sfeer en bereik. Allerhande, Nederlands grootste kookplatform, ondersteunt door het thema in haar magazine en videoformat op te nemen met inspiratie en laagdrempelige instructies. Door de zelfmaakpakketten wordt het voor klanten nog makkelijker de klassiekers weer zelf te bereiden. De Bonusfolder helpt klanten door de ingrediënten van de echte klassiekers op een rij te zetten en extra voordelig aan te bieden. Instore verleiden we op smaak en navigeren we naar relevante ingrediënten. Ook activeren we klanten in de winkel met ansichtkaarten waarmee ze mensen kunnen uitnodigen om mee te eten en zo samen te genieten van een klassieker. Op social media activeren we klanten om mensen in het zonnetje te zetten met wie zij bepaalde klassieke gerechten het meest associëren omdat juist zij die appeltaart of die gehaktbal het best bereiden.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken