Alleen Samen

Alleen Samen

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
NATIONAAL KERNTEAM CRISISCOMMUNICATIE, RIJKSOVERHEID
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2021
Paginanummer
74

Nominatie 2021

Doelstelling

Draagvlak creëren voor de maatregelen om corona onder controle te krijgen. Zodat de maatregelen ook daadwerkelijk massaal opgevolgd worden en de vaccinatiebereidheid toeneemt.

Doelgroep

Heel Nederland, met nadruk op degenen die mee willen werken aan de maatregelen, maar het niet altijd volhouden. Hardline tegenstanders zijn geen doelgroep.

Merkomschrijving

‘Alleen samen’ geeft Nederland concrete handelingsperspectieven om de verspreiding van het virus af te remmen en daarmee jezelf en anderen te beschermen.

Concept

De spanning van de paradox alleen (1,5 meter, thuisblijven, etc.) samen (het werkt pas als we massaal meedoen) is voel- en zichtbaar in alle uitingen. Daarbij benadrukten we het winstframe (bescherm jezelf en anderen & er kan steeds meer open), lieten het goede voorbeeld zien en toonden begrip als het lastig is.

Media- en middelenstrategie

Om de brede groep te bereiken is gekozen voor een massamedia campagne. Afhankelijk van de boodschap (versoepelen, vaccineren, QRcode of zelftest) en doelgroep zijn specifieke mediakeuzes gemaakt. Bij heropening horeca werd outdoor ingezet en voor vragen over het vaccin lag de focus bijvoorbeeld meer op dagblad en online.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken