ALEX. WIE VOLGT

ALEX. WIE VOLGT

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
Alex
Bureau
Dawn
Jaar
2009
Paginanummer
160

Winnaar 2009

Doelstelling

Met een nieuwe positionering en campagne aanpak consumenten interesseren in beleggen met Alex. Dit terwijl het consumentenvertrouwen in financiële diensverleners door de kredietcrisis tot een historisch dieptepunt is gedaald en meer nieuwe discountbrokers de markt betreden.

Doelgroep

Particulieren beleggers en spaarders.

Concept

Alex heeft de markt opengebroken door de consument aan het roer te zetten en beleggen zo makkelijk en transparant te maken dat iedereen het kan. In deze ontstaansgeschiedenis van Alex ontdekten we het uitgangspunt voor de positionering en geïntegreerde communicatiestrategie: de macht bij de klant, nu ook in communicatie. Klanten nemen de marketingafdeling van Alex over. In deze campagne laat Alex heel Nederland met haar klanten chatten. Iedereen die vragen heeft over beleggen met Alex kan terecht bij de klanten van Alex. Elke avond zijn klanten van Alex thuis online om, zonder tussenkomst van Alex zelf, alle vragen te beantwoorden. Diezelfde klanten zijn ‘s avonds te zien in TV- commercials waarin ze vertellen dat ze nu online zijn via een videochat. We laten klanten ervaringen delen met heel Nederland en maken ook de beleggingservaringen van deze klanten online en op TV zichtbaar. Zo maakt Alex haar status van de meest vernieuwende bank van Nederland weer waar, nu door de meest transparante bank van Nederland te zijn. Een in de financiële wereld uniek positie.

Media- en middelenstrategie

De website staat centraal waar heel Nederland via live video kan chatten met bestaande klanten van Alex. In de TVcommercials zien we dezelfde klanten terug. Op de site worden ook de meest voorkomende vragen door de bestaande klanten beantwoord in video FAQ’s. In de vervolgcampagne zien we online en in de TV-commercials de beleggingservaringen van deze klanten terug. In PR wordt dit opvallend transparante signaal verder uitgenut. Ook nemen we afscheid van de spierballentaal die terugkwam in alles wat Alex deed: een compleet nieuwe huisstijl wordt tot in detail doorgevoerd.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken