AH Zomerhits

AH Zomerhits

Categorie
Retail
Adverteerder
Albert Heijn
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2011
Paginanummer
448

Doelstelling

Creëer een platform waardoor heel Nederland weet dat je voor het meeste voordeel in de zomer bij Albert Heijn moet zijn.

Doelgroep

Alle huishoudens met een focus op prijsbewuste inkopers.

Concept

Met het thema 'Zomerhits' wordt het deze zomer een groot kortingsfeest bij Albert Heijn. Zeven weken lang worden de zomeraanbiedingen op een krachtige en Albert Heijn eigen manier neergezet. De aanbiedingen worden letterlijk als een hit gebracht. Herschreven zomerhits over wekelijkse zomeraanbiedingen worden bezongen door Albert Heijns enige echte supermarktmanager, te midden van enthousiaste toeschouwers. Afgetrapt met "Hamburgers met korting" op de melodie van 'Vamos a la Playa', gevolgd door "La La La La La Pasta" op de melodie van 'La Bamba'. Ook de extra diepe actie Jokeren, waarmee klanten extra korting kunnen pakken door jokers te plakken, wordt bezongen als een echte 'Zomerhit'; "ik heb de heeeeele dag lopen plakken". Zo wordt er een heus muziekspektakel gecreëerd dat op een vrolijke en AH eigen manier kenbaar maakt dat je voor het meeste voordeel deze zomer bij AH moet zijn.

Media- en middelenstrategie

Vijf verschillende AH Zomerhits worden ingezet om de hele zomer op een relevante en leuke manier aanwezig te zijn. Vier hits voor de zomeraanbiedingen en 1 voor Jokeren houden het thema aantrekkelijk. Vijf verschillende radiocommercials en een extra lange online Jokerzomerhit benadrukken het muzikale aspect van het thema en zorgen voor extra bereik. In de winkel en de AllerHande wordt verdieping aan het thema gegeven met zomerrecepten met daarin de productaanbiedingen. De AH Zomerhits worden door heel Nederland overgenomen. Straatmuzikanten en radio DJ's gaan er mee aan de haal. Op YouTube staan de AH Zomerhits zelfs 2 keer in de top 5 meest bekeken commercials van 2011. Nog nooit zijn zomeraanbiedingen zo entertaining en succesvol geweest. We kunnen terecht zeggen dat de AH Zomerhits een echte hit zijn geworden.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken