AH Moestuintje

ALBERT HEIJN / TBWANEBOKO

award
Winnaar 2015

Bekijk deze campagne op pagina 342 van het SAN Jaarboek 2015.

Adverteerder
ALBERT HEIJN
Titel
AH Moestuintje
Bureau
TBWANEBOKO
Account
Esther Brouwer, Danielle Tanchette, Jantine Steinmetz, Jorieke Aben
Copy
Bart Heijboer, Marjon Hoffman
Art
Marjon Hoffman, Paul Rietveld
Strateeg
Marc Leurs
Opdrachtgever
Werner van Vessem, Madelein Kors, Wilian Hulshof, Claire Redele
Film/Productiemaatschappij
Diederik van Rooijen - 25FPS
Editor
Stanley Kolk
Muziek
Jorrit Kleijnen & Alexander W. Reumers
RTV-producer
Jacqueline Castricum
Illustraties
Georgina Vieane
In samenwerking met
MEC
Nominatie
ja
Winnaar
ja
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van ALBERT HEIJN
Bekijk ook andere cases van dit bureau
Meer van TBWANEBOKO
Word geïnspireerd door winnaars in de categorie Retail
Meer Retail winnaars

Retail

Doelstelling

Sympathieke spaaractie neerzetten, zodat (kleine) klanten inzicht krijgen in hoe groenten en kruiden groeien met het AH Moestuintje.

Doelgroep

Gezinnen met kinderen in de leeftijd 3-12 jaar + meespaarders (buren, opa's en oma's, ooms en tantes).

Strategie/Concept

Onder het motto 'je eigen Moestuintje' is Albert Heijn een spaaractie gestart waarmee zij haar passie voor vers kan delen. Door kinderen aan de slag te laten gaan met het AH Moestuintje, laat je ze zelf ervaren hoe leuk het is om je eigen kruiden en groenten te zaaien, ontkiemen en laten volgroeien tot een plantje. Zo leren ze spelenderwijs waar ons eten vandaan komt en wat er bij komt kijken om dat te eten.
Kern van de campagne zijn de 20 moestuinpotjes waarmee ouders samen met hun kinderen met behulp van een collector hun eigen zaadjes konden planten. Daarnaast helpt het 'groei en doe-boekje' kinderen al lezend te leren over de verschillende fases van hun plantjes en kruiden. Dit is aangevuld met informatieve weetjes en leuke doe-opdrachtjes.
Deze campagne blijft spannend omdat in een periode van max. 4 maanden kinderen betrokken blijven door het groeiproces van de plantjes en kruiden. In elke fase van het groeiproces komt weer iets nieuws kijken. Met als ultieme beloning dat ze hun eigen oogst kunnen proeven en opeten.

Media- en middelenstrategie

De spaaractivatie start bij het spraakmakende en aantrekkelijke premium dat zorgt voor awareness en traffic. Hij werd afgetrapt in het hart van de doelgroep met sampling in de Donald Duck. Naast de verzamelbak kunnen kinderen ook hun groeiproces gemakkelijk bijhouden met een handig 'groei en doe-boekje'. TV voor breed bereik. In-program besteedde Nickelodeon aandacht aan de zorg die komt kijken bij het kweken van je eigen groenten. Instore werd POS-materiaal geplaatst o.a. op de grote moestuin van Albert Heijn, de AGF-afdeling. Ook op social media werd de consument gestimuleerd om het groeiproces te delen, waardoor er zelfs spontane Facebook pagina's werden aangemaakt.

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen