AH Moestuintje

AH Moestuintje

Categorie
Retail
Adverteerder
ALBERT HEIJN
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2015
Paginanummer
342

Winnaar 2015

Doelstelling

Sympathieke spaaractie neerzetten, zodat (kleine) klanten inzicht krijgen in hoe groenten en kruiden groeien met het AH Moestuintje.

Doelgroep

Gezinnen met kinderen in de leeftijd 3-12 jaar + meespaarders (buren, opa's en oma's, ooms en tantes).

Concept

Onder het motto 'je eigen Moestuintje' is Albert Heijn een spaaractie gestart waarmee zij haar passie voor vers kan delen. Door kinderen aan de slag te laten gaan met het AH Moestuintje, laat je ze zelf ervaren hoe leuk het is om je eigen kruiden en groenten te zaaien, ontkiemen en laten volgroeien tot een plantje. Zo leren ze spelenderwijs waar ons eten vandaan komt en wat er bij komt kijken om dat te eten.
Kern van de campagne zijn de 20 moestuinpotjes waarmee ouders samen met hun kinderen met behulp van een collector hun eigen zaadjes konden planten. Daarnaast helpt het 'groei en doe-boekje' kinderen al lezend te leren over de verschillende fases van hun plantjes en kruiden. Dit is aangevuld met informatieve weetjes en leuke doe-opdrachtjes.
Deze campagne blijft spannend omdat in een periode van max. 4 maanden kinderen betrokken blijven door het groeiproces van de plantjes en kruiden. In elke fase van het groeiproces komt weer iets nieuws kijken. Met als ultieme beloning dat ze hun eigen oogst kunnen proeven en opeten.

Media- en middelenstrategie

De spaaractivatie start bij het spraakmakende en aantrekkelijke premium dat zorgt voor awareness en traffic. Hij werd afgetrapt in het hart van de doelgroep met sampling in de Donald Duck. Naast de verzamelbak kunnen kinderen ook hun groeiproces gemakkelijk bijhouden met een handig 'groei en doe-boekje'. TV voor breed bereik. In-program besteedde Nickelodeon aandacht aan de zorg die komt kijken bij het kweken van je eigen groenten. Instore werd POS-materiaal geplaatst o.a. op de grote moestuin van Albert Heijn, de AGF-afdeling. Ook op social media werd de consument gestimuleerd om het groeiproces te delen, waardoor er zelfs spontane Facebook pagina's werden aangemaakt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken