AH Insecten spaaractie

AH Insecten spaaractie

Categorie
Retail
Adverteerder
ALBERT HEIJN
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2019
Paginanummer
268

Doelstelling

Albert Heijn staat bekend om grote spaaracties waar heel Nederland voor warmloopt. Dit keer met het doel om een grote groep mensen te activeren rondom het actuele thema biodiversiteit. De spaaractie moet zoveel mogelijk mensen naar de winkel trekken om hun bezoekfrequentie en gemiddelde besteding te vergroten.

Doelgroep

GMK 6-10 jr.

Merkomschrijving

Albert Heijn bedient van oudsher alle Nederlanders. Daarvan zijn gezinnen met kinderen het meest prijsgevoelig. Om als formule rendabel en succesvol te zijn is (tijdelijke) merkvoorkeur bij deze doelgroep cruciaal. De succesvolle spaaracties van Albert Heijn zijn bij uitstek geschikt om deze doelgroep voor het merk te enthousiasmeren.

Concept

De biodiversiteit wordt bedreigd door een verlies aan insecten. Mensen zijn zich niet bewust hoe bijzonder deze insecten zijn voor de voedselteelt. Sterker nog, ze deinzen er vaak voor terug. Op dat spanningsveld is ingespeeld. Het concept: ontdek hoe bijzonder insecten zijn met de AH TOPinsecten! Een spaaractie waarmee kinderen en ouders enthousiast worden over insecten. Het hart van de campagne was een verzamelboek vol algemene insectenweetjes waarin klanten insectenplaatjes met feitjes konden plakken. Er waren van 40 verschillende insecten 2 plaatjes. Ook waren er 40 insecten plaktattoos die voor een hype moesten zorgen. Naast de fysieke spaaractie was er een digitale experience in de AH Insecten app. Hierin kon je o.a. insecten over je hand laten lopen, jezelf in een insect veranderen, gespotte insecten uit diverse landschappen bijhouden of meedoen met de Nationale Bijentellen met Naturalis.

Media- en middelenstrategie

De communicatiestrategie bestaat uit drie pijlers; actualiteit (afname van biodiversiteit), vernieuwing (tattoos & app) en content samenwerking (Naturalis Biodiversity Center). In media zorgde Freek Vonk als ambassadeur voor herkenbaarheid en het aanjagen van de AH TOPinsecten spaaractie. Daarbij werden zowel eigen middelen ingezet (app, winkels, nieuwsbrieven, website etc.) als massa mediale middelen (abri's, TV, social) voor groot (gericht) bereik. PR werd ingezet voor extra verdieping en een logische link met AH-biodiversiteitsinitiatieven (samenwerking met AH-aardappelboeren en Natuurmonumenten).
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken