AEGON Junior Schaatsspelen

AEGON Junior Schaatsspelen

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
AEGON, KNSB
Bureau
House of Sports, Dizain
Jaar
2007
Paginanummer
530

Doelstelling

De koppeling leggen tussen breedte- en topsport door Nederland te laten weten dat AEGON en de KNSB aandacht hebben voor de basis van het schaatsen: de jeugd, het talent van de toekomst.

Doelgroep

Het evenement richt zich op families met kinderen op de basisschool. De communicatie eromheen richt zich op heel Nederland.

Concept

Nederland laten zien én ervaren wat AEGON en de KNSB doen voor het Nederlandse schaatsen en de ontwikkeling van jong talent. Met de AEGON Junior Schaatsspelen brengen AEGON en de KNSB het plezier van het schaatsen met synthetisch ijs naar het schoolplein toe. Onder leiding van Barbara de Loor kunnen leerlingen ervaren dat schaatsen leuk is. En ontdekken of ze er talent voor hebben. Zodat ze later misschien net zo goed kunnen worden als de schaatstoppers van nu. Om deze boodschap breed uit te dragen, staan de kinderen van deze scholen centraal in de advertentiecampagne rondom de grote topschaatsevenementen. In diverse advertenties wensen de kinderen van de verschillende scholen de topschaatsers succes bij hun NK, EK of WK.

Media- en middelenstrategie

Om heel Nederland op diverse manieren te bereiken, is gekozen voor een mediastrategie met een focus op PR en print. Om landelijk PR te genereren, zijn er voor de kick-off van de AEGON Junior Schaatsspelen persberichten en uitnodigingen verstuurd naar de media. Daarnaast is nadrukkelijk gebruik gemaakt van de kracht van PR in lokale en regionale pers door hen voorafgaand aan de reguliere evenementen persberichten en uitnodigingen te sturen. Met de inzet van dagbladadvertenties rondom de grote schaatswedstrijden leggen we de link tussen de AEGON Junior Schaatsspelen en de ontwikkeling van jeugd tot topschaatser. In de advertentie wordt verwezen naar www.aegonjuniorschaatsspelen. nl, de speciaal voor de kinderen ontwikkelde internetsite met informatie en de foto’s van hun eigen schaatsdag.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken