AD & Wegener Wervingscampagne

AD & Wegener Wervingscampagne

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
AD & WEGENER
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
454

Doelstelling

De Persgroep is sterk vertegenwoordigd in de regio. Niet alleen met de 7 regio-edities van het AD. Maar ook met de recent aangekochte regionale titels van Wegener. Tijd voor een campagne dus. De eerste landelijke campagne voor landelijk én regionaal nieuws. Het doel van de campagne is om AD en Wegener neer te zetten als dé krant met een regionaal hart en tegelijkertijd zo veel mogelijk nieuwe abonnees te genereren.

Doelgroep

Potentiële lezers, door proefabonnementen te genereren en een campagne die raakt.

Concept

Elke krant schrijft over groot en (inter)nationaal nieuws. Maar de vernieuwde titels van AD en Wegener bieden de lezer iets unieks. Iets wat geen enkele andere krant kan bieden. Want naast het (inter)nationale nieuws schrijven deze titels ook over het nieuws uit jouw regio. En dat maakt hen echt relevant en onderscheidend. Want nieuws dat 'psychologisch dichtbij' komt, zorgt ervoor dat mensen ervoor gaan zitten, dat het hun volle aandacht heeft. Dat gevaarlijke kruispunt kan zomaar bij jou in de buurt zijn. En dat brandje twee straten verderop, daar fietste je gisteren nog langs. Het is nieuws dat dicht bij je staat, en je het meeste raakt.

Regionaal nieuws is het nieuws dat je het meeste raakt.

Daarom besloten we om steeds twee exact dezelfde internationale en regionale nieuwsfeiten naast elkaar te zetten. En niet zo maar twee willekeurige nieuwsfeiten, maar twee nieuwsfeiten die heel erg op elkaar lijken. Alleen de plek waar ze zich afspelen is anders. Daardoor laten we mensen voelen dat het nieuws dat je het meeste raakt, nieuws uit jouw regio is.

Media- en middelenstrategie

Naast de vier tv-commercials worden ook radiocommercials, abri's en pre-rolls ingezet die het belang van regionaal nieuws benadrukken en nieuwe lezers enthousiasmeren om in actie te komen. De vernieuwde kranten zijn namelijk twee weken gratis en mensen worden uitgenodigd om een proefabonnement af te sluiten. Met een ongeëvenaard aantal proefabonnementen, vele nieuwe abonnees en een hoge campagnewaardering tot gevolg.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken