Actimel Herfststorm

Actimel Herfststorm

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Danone Nederland
Bureau
Young & Rubicam Amsterdam
Jaar
2006
Paginanummer
286

Doelstelling

Claim als weerstandautoriteit de herfst en met name het herfstweer. En koppel dit aan een afnemende weerstand. Waardoor de noodzaak van dagelijkse Actimel consumptie juist in de herfst extra relevant wordt.

Doelgroep

Vrouwen vanaf 30 die zich bewust zijn van het belang van een goede weerstand. En die een goede weerstand als randvoorwaarde zien voor hun actieve leven.

Concept

70% van je weerstand wordt in je buik bepaald. Die claim geeft Actimel relevantie. Maar nog onvoldoende autoriteit op het gebied van weerstand. En dat stond verdere groei in de weg. Daarom kozen we voor nadrukkelijke en brede aanwezigheid in de periode waar weerstand traditioneel hoog op de agenda staat: de herfst. Mensen worden zich dan en masse bewust van de noodzaak hun weerstand op peil te houden. Kortom, de herfst is voor Actimel!

Media- en middelenstrategie

Een primeur voor Danone: een brede middeleninzet. Hoofdmedium bleef televisie. Met een commercial en het sponsoren van RTL Weer. TV werd ondersteund door print in supermarktmedia en een guerilla-event in de vorm van het landeThemafilm
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken