ABN AMRO Zelfverzekerd op de werkvloer

ABN AMRO Zelfverzekerd op de werkvloer

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
Boomerang. Part of Publicis Groupe.
Jaar
2021
Paginanummer
104

Nominatie 2021

Doelstelling

Je vrij voelen om te zijn wie je bent is de hoogste vorm van vrijheid. Daarom wil ABN AMRO een statement maken over het belang van een open en veilige bedrijfscultuur waar iedereen zichzelf kan zijn. Als bank streven we naar een omgeving waar elke medewerker zich veilig voelt om voor zijn, haar of hun identiteit of seksuele oriëntatie uit te komen.

Doelgroep

Breed extern publiek en medewerkers.

Merkomschrijving

Het diversiteitsbeleid van ABN AMRO en de visie hierop hangt nauw samen met onze duurzame strategie, want verschillen maken ons beter en sterker. Hoe diverser onze organisatie, hoe beter onze prestaties en hoe meer innovatiekracht er vrijkomt. Alleen zo kunnen we maatschappelijke uitdagingen overwinnen en begrijpen wat onze klanten, immers ook een diverse groep, nodig hebben.

Concept

Tijdens de Pride-week vertellen LGBTI-plus collega’s in de campagne ‘Zelfverzekerd op de werkvloer’ welke barrières zij hebben moeten doorbreken om zichzelf te kunnen zijn op het werk. Onzekerheid op de werkvloer kan iedereen overkomen en deze gevoelens staan geluk en prestaties in de weg. Twee transcollega’s, een collega in een poly-amoureuze relatie (met vier personen) en twee gaycollega’s vertellen over de weg die zij hebben afgelegd naar zelfacceptatie en dienen zo als inspiratie voor anderen die hiermee worstelen.

Media- en middelenstrategie

De Pride-week was voor ons het ideale moment voor corporate storytelling over dit onderwerp. Hiervoor hebben we een breed scala aan contentvormen ingezet; korte (social) videoteasers, langere ‘hero’ video’s, geschreven verhalen, out-of-home posters met QR-codes die allemaal leiden naar ‘long form’ podcast-afleveringen waarin collega’s hun hele verhaal vertellen. Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, hebben we gekozen voor een crossmediale aanpak, zodat de boodschap op alle externe en interne kanalen te zien was (social media, intranet, tv-schermen kantoren, corporate site), tot in het Amsterdamse metronetwerk en op een gigantische digitale poster (15 x 7m) met stopping power op het Rembrandtplein aan toe. De campagne bleef ook niet onopgemerkt in de landelijke media, waardoor het publieke debat over inclusie op de werkvloer opnieuw werd aangejaagd.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken