ABN AMRO Trade Globe

ABN AMRO Trade Globe

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
ABN AMRO BANK
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2007
Paginanummer
248

Doelstelling

De deskundigheid van ABN AMRO in beleggen weer toegankelijk en relevant maken voor ieder type belegger.

Doelgroep

Ieder type belegger: passief en actief, met een kleine en een grote portemonnee (minimaal EUR 50.000). Zowel klanten als niet klanten van ABN AMRO. Veelal zijn zij hoog opgeleide mensen van 35 tot 50 jaar.

Concept

Met Trade Globe maakt ABN AMRO haar beleggingswereld overzichtelijk en inzichtelijk. Trade Globe ontsluit bestaande beleggingsproducten en -diensten en maakt deze tastbaar, transparant en toegankelijk voor iedere belegger. Hiermee onderscheidt ABN AMRO zich binnen de gesloten, ondoorzichtige beleggingswereld, waarin elke bank roept dat ze de beste zijn op het gebied van beleggen. Alsof beleggen opnieuw is uitgevonden.

Media- en middelenstrategie

De campagne werd afgetrapt met een multimediale introductie van de nieuwe beleggingswereld van ABN AMRO op TV, print, radio, banners, en pos-materiaal die direct doorverwijzen naar de online beleggingswereld Trade Globe op www.abnamro.nltradeglobe. Daarbij is gezocht naar de juiste balans tussen het positioneren van ABN AMRO als ‘de beleggingsbank’ en het activeren van mensen om door middel van de Trade Scan de beleggingswereld van Trade Globe te bezoeken. De Trade Scan is middels activerende middelen gecommuniceerd: TV tag-on, dagblad IM’s, radiocommercials en banners. Hierna kwamen twee vervolgcampagnes. De ‘Met-Zelf-Door’-campagne geeft de mogelijkheden binnen Trade Globe aan voor ieder type belegger. De ‘Duurzaam Beleggen’-campagne, met daarbinnen de Eco Scan, richt zich op duurzame beleggingsmogelijkheden. Een continuering van de media/ middelenmix, zoals ingezet bij de introductiecampagne, diende om een groot bereik onder de doelgroep te realiseren. DM en banners werden ingezet om de Eco Scan te activeren.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken