ABN AMRO: ‘De Liefdesbank’

ABN AMRO: ‘De Liefdesbank’

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
Boomerang Agency
Jaar
2018
Paginanummer
354

Doelstelling

Creëer een campagne waarmee ABN AMRO rondom Pride Amsterdam op een luchtige en leuke manier kan laten zien dat zij de LGBTQ+ community een warm hart toedragen.

Doelgroep

Maatschappijbreed

Merkomschrijving

Diversity & Inclusion leeft bij ABN AMRO; van de bestuurskamer tot in de haarvaten. ABN AMRO streeft naar een cultuur waarin iedereen zichzelf mag zijn en zich veilig voelt om voor zijn of haar geaardheid uit te komen.

Concept

De ABN AMRO Liefdesbank heeft een knik in het midden, waardoor de personen die er op zitten naar elkaar toe schuiven. Het bankje fungeert als 'conversation starter' die mensen dichter bij elkaar brengt. De Liefdesbank speelt een centrale rol in de Pride campagne, zowel online als offline. Zo vormde de Bank de backdrop voor een vijftal online interviews met ABN AMRO medewerkers over het belang van inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer. Daarnaast is het Bankje buiten een aantal filialen geplaatst om voorbijgangers uit te dagen tot een gesprek.

Media- en middelenstrategie

Middels social video's communiceert ABN AMRO dat zij streeft naar een diverse en inclusieve organisatie en dat de LGBTQ+ community daar een belangrijk onderdeel van is.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken