Aankoopbescherming

Aankoopbescherming

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
MASTERCARD
Bureau
FCB Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
154

Doelstelling

Mastercard wil het betalen met creditcard in Nederland onderscheidend positioneren ten opzichte van andere betaalmethoden. Hoe? Met de unieke voordelen van Mastercard, namelijk de aankoopverzekering en aflevergarantie. Dit geeft kaarthouders een gevoel van veiligheid en zekerheid bij de aanschaf van producten, met name bij online aankopen.

Doelgroep

Mastercard richt zich op kaarthouders in Nederland, met een specifieke focus op vrouwen van 45 t/m 65 jaar. Dit is een doelgroep met een hoog vrij besteedbaar inkomen. Het zijn ervaren shoppers die de aflevering van hun aankopen altijd goed in de gaten houden en ervaring hebben met beschadiging of verlies van hun aankopen.

Concept

Nederlanders verzekeren zich werkelijk tegen van alles en nog wat. Het is daarom heel logisch om met Mastercard te betalen. Omdat je een aankoopverzekering én aflevergarantie krijgt, zijn risico's automatisch gedekt. Om deze boodschap over de bühne te brengen, werden twee professional risk takers geselecteerd: eerste soliste Igone de Jongh en mechanieker Vincent Hendriks. Zij hebben in hun werk geleerd om risico's zo klein mogelijk te houden en nemen die ervaring mee naar huis. Daarom betalen ze met Mastercard.

Media- en middelenstrategie

De zogenaamde 'AV-strategie' (TV, online video en social video) vormt de basis van deze campagne. Deze is samengesteld op basis van een 'audience first' approach. Met het oog op een groot bereik en een hoge TOMA is gekozen voor een 'always on' strategie. Hierbij ligt er extra focus op belangrijke aankoopmomenten als Sinterklaas, Kerst en de wintersportperiode. Ter verdieping van de campagne en de USP's is aanvullend gekozen voor een contentstrategie op basis van inzichten en uitkomsten uit klantenpanels. Zodoende zijn er bij partijen als Sanoma en de Persgroep diverse advertorials en nieuwsbrieven ingezet.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken