AAN in het donker

AAN in het donker

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
MINISTERIE VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2020
Paginanummer
390

Doelstelling

Fietsers voeren goede verlichting in het donker.

Doelgroep

Jongeren (15-25 jaar). Zij fietsen namelijk het meest zonder licht. Zij vinden licht voeren wel belangrijk, maar vergeten het vaak toch.

Merkomschrijving

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voert meerdere campagnes om veilig gedrag in het verkeer te bevorderen en doet dat met de koepelthematiek "Kom veilig thuis".

Concept

Om jongeren op een positieve manier te herinneren aan het gebruik van fietsverlichting, is gekozen voor een opvallende campagne waarin het woord "AAN" centraal staat. 'AAN' gaat natuurlijk over de fietsverlichting, maar ook over ergens voor gaan en er zin in hebben. Dit komt samen in de krachtige grafische vormgeving.

Media- en middelenstrategie

Om de doelgroep optimaal te bereiken, is een toolkit met campagnematerialen (posters, social video's, banners en radiocommercials) ontwikkeld. Zo kunnen gemeenten en partners (van TeamAlert tot de ANWB en van de politie tot Bovag) deze middelen eenvoudig inzetten en krijgt de campagne extra zichtbaarheid. In de toolkit is ook een postergenerator opgenomen om posters lokaal relevant te maken, zoals: "AAN in Zwolle".
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken