a.s.r. Het Andere Verhaal

a.s.r. Het Andere Verhaal

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
A.S.R. DE NEDERLANDSE VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VOOR ALLE VERZEKERINGEN
Bureau
Pool Worldwide
Jaar
2016
Paginanummer
70

Doelstelling

a.s.r. wil op een impactvolle wijze laten zien waar a.s.r. voor staat of waar een verzekeraar aan zou kunnen voldoen. We willen laten weten dat we luisteren naar wat er in de maatschappij leeft ook al betekent dit misschien dat we hierdoor kwetsbaar zijn. Verder wil a.s.r. met de campagne een stevige belofte doen en daarmee de hoofden en harten van de doelgroep bereiken en raken.

Doelgroep

Heel Nederland

Concept

Rapper Sticks op eigen wijze laten verwoorden wat hij verwacht van een verzekeraar en wat Nederland belangrijk vindt. Door af te sluiten met a.s.r. onderstrepen we dat a.s.r. hier achter staat, dat we begrijpen wat er in Nederland leeft als het om verzekeren gaat en dat we nu en in de toekomst het verschil willen maken. We zijn er nog niet, maar werken hier wel elke dag hard aan.

Media- en middelenstrategie

De campagne is gelanceerd middels een lange rap van Sticks op diverse radiozenders zonder a.s.r. als afzender. Zo leek het een nieuw nummer van Sticks en ontstond er veel media-aandacht voor de campagne. Sticks legde vervolgens bij 3FM uit wie de afzender was en waarom hij deze rap gemaakt heeft. Ook op social media was er - ook door de uitgesproken vorm - veel aandacht voor de campagne. Voor de campagne is ingezet op TV, radio en pre-rolls. Na de unbranded versie van 120 seconden zijn kortere varianten van 60 en 25 seconden ingezet. Facebook is ingezet ter ondersteuning van de inhoud van de campagne. Dit alles met als resultaat dat de campagne heeft veel mensen bereikt heeft en veel impact heeft gehad. De campagne en het merk blijven hangen en a.s.r. heeft laten zien waar ze voor staat. Zo is de bekendheid van a.s.r gestegen van 45% naar 52%. De campagne heeft ook de medewerkers van a.s.r. zelf geïnspireerd. Dagelijks wordt hard gewerkt om nu en in de toekomst de belofte die a.s.r. heeft gedaan, waar te maken.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken