70 Years of TNT

70 Years of TNT

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
TNT
Bureau
Etcetera & Red Urban
Jaar
2016
Paginanummer
92

Doelstelling

10% meer revenue in Q1 2016 ten opzichte van Q1 2015. Intern & extern het vertrouwen in TNT behouden/herwinnen, tijdens de op handen zijn overname door FedEx.

Doelgroep

Klanten & prospects wereldwijd. Plus de interne organisatie (sales in het bijzonder).

Concept

TNT bestaat in 2016 70 jaar. Al 70 jaar is TNT een loyale werkgever voor haar medewerkers en een betrouwbare partner voor haar klanten. Hét bewijs om vertrouwen te hebben in TNT. We omarmen het 70-jarig bestaan en maken dit groot in alle communicatie. We gaan terug naar de company roots in Australië en roepen spokesman Ken Kangaroo in het leven. Hij neemt klanten, prospects én de interne organisatie mee door 70 jaar TNT. Van de start in 1946 tot de fantastische toekomst die voor ons ligt. Ken is ook dé motivator voor de wereldwijde sales organisatie.

Media- en middelenstrategie

Om wereldwijd een stempel te drukken, heb je een ongelooflijk mediabudget nodig. Dat budget is er niet. Daarom kiezen we ervoor om het budget te verschuiven. We zetten een groot deel in voor een wereldwijde sales-competitie. We geven de gehele sales-organisatie een extra push om de doelstelling te realiseren. Hiervoor ontwikkelen we een platform waar sales punten verdient op basis van hun resultaten. Die punten kunnen ze uitgeven in een webshop met prachtige artikelen. Als kers op de taart mogen de 70 best presenterende sales-mensen naar Sydney en worden ze onderdeel van de Presidents Club. We starten met een tease-fase en houden ze daarna wekelijks op de hoogte van hun resultaten via een eDM-programma. Wekelijks zijn er prijzen te verdelen; we moedigen ze aan met motivational video's en ontwikkelen een tool waarmee ze klanten & prospects een persoonlijke videoboodschap inclusief promotie kunnen sturen. Het overige budget zetten we in om met de rest van de organisatie het 70-jarig bestaan te vieren met lokale events en een uitgebreid 1-op-1-programma richting klanten & prospects met giveaways en een sweepstake-actie, ter extra ondersteuning om de doelstelling te verwezenlijken.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken