65 jaar DekaMarkt

65 jaar DekaMarkt

Categorie
Retail
Adverteerder
DEKAMARKT
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2014
Paginanummer
342

Nominatie 2014

Doelstelling

Vier de 65ste verjaardag van DekaMarkt in combinatie met de A-merk aanbiedingen van leveranciers om extra traffic naar de winkels te genereren. De commerciële doelstellingen zijn ruimschoots behaald. De campagne heeft bovendien een bijzonder positief effect gerealiseerd op de relatie tussen DekaMarkt en A-merk leveranciers en de waardering van haar klanten.

Doelgroep

Primair: alle klanten van DekaMarkt Secundair: alle boodschappers in de regio Noord-Holland.

Concept

Voor 65 jaar DekaMarkt zijn we terug gegaan naar de jaren '50! Een ode aan mooie merken en mooie kenmerken uit de tijd dat de eerste DekaMarkt haar deuren opende. Uiteraard gekoppeld aan historisch lage prijzen. En verbaal ondersteund met typische vijftiger jaren woorden als 'Mieters' en 'Puik' alsmede instore commercials in de stijl van het aloude Polygoon Journaal. En wie jarig is, trakteert! Een prijzenactie kon dan ook niet ontbreken. Klanten maakten met hun kassabon kans op 'Machtig mooie' prijzen. De pay off werd tijdelijk aangepast naar VERS, VRIENDELIJK & MIETERS VOORDELIG.

Media- en middelenstrategie

De focus lag op communicatie in en rondom de winkels. Instore werd de retrostijl doorgevoerd in het POS-materiaal, instore commercials en posters. De actiefolder die H-A-H wordt verspreid werd vier weken lang geïnspireerd door artwork uit de jaren '50, vormgegeven in retrostijl. In regionale dagbladen werden advertenties geplaatst. De campagne is ook online doorgevoerd: op de website, de Facebookpagina en in de Facebookposts.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken