125 vragen in 125 dagen

125 vragen in 125 dagen

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
VAN GOGH MUSEUM
Bureau
Petrik Sweezie/Capitola/Xsaga
Jaar
2015
Paginanummer
480

Winnaar 2015

Doelstelling

Het Van Gogh Museum op de kaart zetten als hét kenniscentrum en de inspiratiebron waarbij je alle antwoorden vindt op je vragen over Van Gogh.
Het leven en werk van Vincent van Gogh toegankelijk maken door content vanuit publiek te hálen in plaats van zenden. Ook online conversie was een doel: voor alle antwoorden op vragen over Vincent ga je naar het Van Gogh Museum, online én offline. 2015 was het uitgelezen jaar om dit te bewerkstelligen en het Van Gogh Museum door middel van een imagocampagne te profileren. In het themajaar '125 jaar van Gogh' communiceren afzenders wereldwijd, met en over Van Gogh. Het Van Gogh Museum claimt haar plek en autoriteit op het gebied van Van Gogh.

Doelgroep

Nationaal publiek (zowel bezoekers als niet bezoekers), alle leeftijden. Secundaire doelgroep: Internationaal publiek (zowel bezoekers als niet bezoekers), alle leeftijden.

Concept

In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Het feit dat Van Gogh 125 jaar na zijn dood nog steeds inspireert was aanleiding voor een integrale positioneringscampagne. Twee elementen worden samengebracht: de interesse van het publiek voor het leven en werk van Vincent van Gogh en ook de schat aan informatie die het museum heeft. Deze combinatie levert een dialoog op tussen publiek en museum.
'125 vragen in 125 dagen' vraagt: Wat heb jij altijd al over Vincent van Gogh willen weten?, We beantwoorden elke dag, 125 dagen lang, één vraag. We tellen af naar de opening van de Nieuwe Entree waarbij in een reusachtig labyrint van 125.000 iconische zonnebloemen de campagne live tot leven kwam waarmee er letterlijk sprake was van een 360 graden campagne van wereldformaat.

Media- en middelenstrategie

De 'triggerfilm' ging viral (+ 3 miljoen views) en leverde veel vragen op. We zetten een 360 graden media-aanpak in met outdoor, social, RTV, online en print. Door ambassadeurs vragen te laten stellen kreeg de campagne onder verschillende doelgroepen relevantie. Eindigend met een groot live event met een bereik van ruim 40.000 bezoekers.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken