100 jaar KLM

100 jaar KLM

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
KLM
Bureau
DDB Unlimited
Jaar
2019
Paginanummer
410

Doelstelling

Maak Nederlanders er bewust van, en trots op, dat KLM dit jaar haar 100-jarig bestaan viert en net zo sterk bij ons land hoort als kaas en tulpen.

Doelgroep

Alle Nederlanders die vliegreizen overwegen, met nadruk op de leeftijdsgroep boven 21 jaar. Plus tienduizenden KLM medewerkers, ex-medewerkers (incl. gepensioneerden) en diverse stakeholders.

Merkomschrijving

KLM is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert.

Concept

De communicatie rondom KLM's 100-jarig bestaan is breed opgezet. Er was voor de meeste Nederlanders geen ontkomen aan. Het concept: KLM staat voor Nederland. Het merk is wat het vandaag is vanwege haar Nederlandse mores en haar roots. Daar mogen we (wij Nederlanders) trots op zijn en dat is reden voor feest. Het belangrijkste campagne asset is een tv-commercial/online video rondom 3 generaties van dezelfde familie die allen voor KLM werkten. Hun reis door 'memory lane' belicht niet alleen hun persoonlijke emoties, maar tegelijkertijd 100 jaar de technische en culturele vooruitgang in Nederland en in de luchtvaart. Naast de commercial/online video en andere uitingen in paid en owned media, maakten vele feestelijke evenementen voor allerlei publieksgroepen onderdeel uit van de communicatieactiviteiten. Tijdens de KLM 100 Experience dagen werden meer dan 65.000 gasten getrakteerd op een wervelende audiovisuele show over het verleden, heden en toekomst van KLM en op diverse interactieve ruimtes met imposante technische innovaties. Een Deal van de Eeuw sales actie zorgde ervoor dat de feestelijkheden niet alleen vanuit merkperspectief, maar ook commercieel een succes werden. KLM trakteerde heel Nederland 100 uur lang op historisch laag geprijsde tickets naar 100 bestemmingen wereldwijd.

Media- en middelenstrategie

TV, radio, DOOH, online video, display en social advertising, billboards op Schiphol, e-mail, een reeks KLM experience dagen voor externe doelgroepen en KLM personeel, partnerships met verschillende Nederlandse merken, een scholierenproject, een event voor gepensioneerde KLM-ers en een speciaal 100e Delfts Blauw KLM huisje.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken