1 MEI 1993

1 MEI 1993

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
XS4ALL
Bureau
N=5
Jaar
2005
Paginanummer
176

Nominatie 2005

Doelstelling

Verhogen van de spontane bekendheid en het versterken van de onderscheidingskracht - en daarmee de aantrekkingskracht - van het merk XS4ALL bij een breder publiek.

Doelgroep

Verbreding van de doelgroep ’post-materialisten’ met de doelgroepen ’kosmopolieten’ en ’opwaarts mobielen’; particuliere en zakelijke internetgebruikers die topkwaliteit internet willen.

Concept

De internetmarkt is verworden tot een commoditymarkt waarin een groot aantal spelers vecht om marktaandeel. Ondanks het grote aantal aanbieders zijn er weinig sterke merken die autonome aantrekkingskracht hebben. Acties spelen de hoofdrol. XS4ALL wil deze neergaande spiraal doorbreken door haar merkidentiteit, als uitvinder van het internet voor iedereen, te benutten om haar aantrekkingskracht te vergroten. Niemand besefte 1 mei 1993 dat XS4ALL met de introductie van internet voor iedereen een revolutie ontketende. Postuum claimt XS4ALL deze stille revolutie om haar autoriteitspositie als de beste internetprovider (o.a. volgens de Consumentenbond) te claimen.

Media- en middelenstrategie

De internetpenetratie is in de loop der jaren fors gegroeid. Daarmee is de groep gebruikers die topkwaliteit internet wil, verbreed. Tijdschriften als hoofdmedium voldeden niet meer. Daarom is gekozen voor TV als hoofdmedium. Het geeft een forse impuls aan het merk en maakt in één klap duidelijk dat XS4ALL een van de toonaangevende spelers is met ambitie: the medium is the message.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken