Considerationlist SAN NKOTB 2019…

3 februari 2020

CONSIDERATIONLIST BEKEND SAN NEW KIDS ON THE BLOCK 2019

SAN | Stichting Adverteerdersjury Nederland, B&BA en FONK hebben de Considerationlist in aanloop naar de uitreiking van het SAN New Kids on the Block Accent 2019 samengesteld. 23 Kandidaten/bureaus voldoen aan de criteria.

Criteria Considerationlist
De bureaus die in aanmerking kwamen voor de Considerationlist SAN NKOTB 2019 voldoen alle aan de volgende criteria:

Enquetes & veel publiciteit
In 3 enquetes hebben de lezers van FONK de komende weken de gelegenheid op hun favoriete bureaus te stemmen. De enquetes blijven elk een week live op fonkonline. De bureaus met de meeste stemmen uit elke reeks presenteren zich wekelijks op fonkonline in een Whatsapp interview. De 15 best scorende bureaus (eventueel aangevuld met 2 ‘wildcards’ van SAN, B&BA en FONK) presenteren zich in een overzichtsverhaal in FONK Magazine maart a.s. Deze 15 bureaus vormen samen de Longlist.

Van Longlist naar Shortlist
De 15 bureaus van de Longlist worden door de Hoofdjury beoordeeld aan de hand van White Papers, de interviews van FONK en aan de hand van hun websites. De Hoofdjury komt op 23 maart a.s. bijeen om alle 15 bureaus tegen het licht te houden en te bespreken. Hierna volgt een stemming waaruit de Shortlist van 6 bureaus wordt samengesteld.

Presentaties
Op 6 mei a.s. geven de 6 kandidaten een presentatie voor de Hoofdjury en de Vakjury. Beide jury’s leggen hun oordeel vast in een persoonlijk juryformulier. De weging is 50% Hoofdjury en 50% Vakjury. Bij staken der stemmen geeft de mening van de Hoofdjury de uiteindelijke doorslag. De 3 finalisten worden op 6 mei a.s. ter plekke bekend gemaakt.

De winnaar
De uiteindelijke winnaar van de SAN New Kids on the Block 2019 verkiezing wordt dus op 6 mei a.s. gekozen, maar wordt pas bekend gemaakt op donderdag 28 mei 2020 tijdens de feestelijke uitreiking van de SAN Accenten in Studio 21 in Hilversum en de winnaar ontvangt dan het SAN New Kids on the Block Accent 2019.

De 23 kandidaten/bureaus in alfabetische volgorde Considerationlist SAN NKOTB 2019:

Airborne, Allisy, Bureau Basket, Deux Agency, GOWTU, Hibou, Joy Concepts, Maak, NEEW, New Rivets, Pünktlich, Qindle, Qontent Matters, REVITALIZE, Skyne, StickyStories, The Family, TDE, The Humblebrag, The Pool, Tom Orrow, Truus en Wavyr.