Women in Control Fund

Women in Control Fund

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Crystal Clear (Vrumona BV)
Bureau
Brand New Telly Industries
Jaar
2010
Paginanummer
300

Doelstelling

Naamsbekendheid en betrokkenheid verhogen door onconventioneel invulling te geven aan het merk en het thema Women in Control door consumenten actief te betrekken. We willen daarbij uiteindelijk sturen op Story Telling, Ideas you like to share.

Doelgroep

Vrouwen 18+

Concept

Crystal Clear gelooft in de kracht van vrouwen, alle vrouwen. Helaas zijn niet alle vrouwen op de wereld in staat om hun eigen weg te kiezen. Daarom heeft Crystal Clear samen met Plan Nederland het Women in Control Fund opgericht. Dit fonds helpt vrouwen in ontwikkelingslanden een zelfstandig bestaan op te bouwen door het verstrekken van microkredieten. Crystal Clear is niet alleen initiatiefnemer van dit project, maar doneert ook een deel van de opbrengst van de verkochte producten aan het Women in Control Fund. Daarnaast probeert Crystal Clear zoveel mogelijk bekendheid te genereren en geld op te halen voor het fonds door het organiseren van workshops (van april t/m juli 2010). Het inschrijfgeld van deze workshop gaat voor 100% naar het Women in Control Fund!

Media- en middelenstrategie

Via de verpakkingen, in store, print advertenties, non spot (TV en radio), online, social, TVC's en veel artikelen in diverse bladen, maakten we de doelgroep bekend met het Fund (80% naamsbekendheid). Door alleen Crystal Clear te drinken steun je het Fund al. Maar je kon meer doen. Onder het mom 'jij een inspirerende workshop, zij een kans op een toekomst' organiseerden vele bekende en onbekende Nederlanders honderden workshops die door duizenden vrouwen werden bezocht. De storytelling over het Fund die daar uit voortkwam deed de rest. De spontane merkbekendheid steeg ruim boven target. Ook scoorde de campagne bovengemiddeld goed op alle merkwaardes. De opbrengsten voor het Fund bedroegen ruim € 165.000
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken