Voordelig vliegen! ’t begint op Schiphol

Voordelig vliegen! ’t begint op Schiphol

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
Amsterdam Airport Schiphol
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2011
Paginanummer
486

Doelstelling

Verbeter het prijsimago van vliegen vanaf Schiphol.

Doelgroep

Nederlandse vakantiegangers: mensen die in zijn voor stedentrips en zon/strandvliegvakanties. Inzicht: Vliegen via Schiphol is niet langer vanzelfsprekend. Consumenten realiseren zich steeds meer dat ze een keuze hebben. En de keuze valt steeds vaker op een andere luchthaven dan Schiphol. Vooral vanwege prijs. Schiphol wordt namelijk als duur gepercipieerd.

Concept

De wereldberoemde routingborden van de luchthaven Schiphol wijzen de weg naar de voordeligste bestemmingen. De gele borden die zo karakteristiek zijn voor Schiphol staan centraal in de campagne. We halen de borden uit hun natuurlijke context en hangen ze op de plekken van bestemming. Dat combineren we met lage ticketprijzen. Zo communiceren we heel direct en tussen de ogen dat je ook via Schiphol voordelig kunt vliegen. Een campagne met uitzonderlijk goed resultaat.

Media- en middelenstrategie

Vooruitlopend op de drukste reisperiodes maken we het voordelig vliegaanbod van Schiphol zichtbaar. Visuele herkenbaarheid is de rode draad in de campagne. Dus kiezen we voor visuele media: TV, outdoor en online. TV gebruiken we vooral om de perceptieverandering in te zetten. Outdoor is ingezet om zichtbaarheid te creëren voor Schiphol en de verscheidenheid aan goedkope bestemmingen onder de aandacht te brengen. In de online campagne maken we het voordelig vliegaanbod van Schiphol zichtbaar in de verschillende stadia in het keuzeproces van consumenten: zoeken, kiezen en boeken.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken