Victim Fashion – Created by accident

Victim Fashion – Created by accident

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
PRORAIL
Bureau
Ogilvy | Social.Lab
Jaar
2019
Paginanummer
249

Nominatie 2019

Doelstelling

Spoorwegongevallen onder tieners in Nederland zijn sinds 2016 verdrievoudigd. ProRail wil ze bewust maken van de gevaren en zo deze trend ombuigen.

Doelgroep

Jongeren, 12-18 jaar.

Merkomschrijving

ProRail is verantwoordelijk voor het Nederlandse spoorwegnet en wil meer treinen laten rijden: veilig, met minder hinder en met oog voor milieu en samenleving.

Concept

Aandacht van jongeren krijgen is erg lastig. Maar er is iets dat ze allemaal bezighoudt: kleding. We creëerden daarom 'Victim Fashion - Created by accident'. Op het oog een nieuw modemerk in de populaire 'ripped' look, maar met een heel andere achtergrond.

Media- en middelenstrategie

Victim Fashion - Created by accident' werd gehypet door influencers die volgers uitnodigden voor de launch tijdens een fashion show. Voor de ogen van pers en influencers werd onthuld dat Victim Fashion bestond uit kleding die jongeren droegen toen ze onder de trein kwamen. Al tijdens de show werden honderden stories en posts gedeeld. Op de Instagram pagina kon het verhaal achter elk stuk worden bekeken. Victim Fashion ontketende een wereldwijde discussie in off- en online media.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken