Pietertje

Pietertje

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
Calvé Pindakaas (Unilever)
Bureau
Alfred
Jaar
2010
Paginanummer
232

Winnaar 2010

Doelstelling

Pindakaas wordt gekocht om allerlei rationele redenen. Maar Calvé Pindakaas wordt gekocht om zuiver emotionele redenen. En is marktleider. Reden hierachter is de immense populariteit van het merk, gevoed door een reclamereputatie waar weinig merken aan kunnen tippen. Maar er zijn ook lichte scheurtjes in deze reputatie. Het merk toont erosie, het aandeel is al tijden stabiel en de prijs komt hier en daar onder druk. Daarbij wordt PL sterker en neemt het meer ruimte in op het schap. Daarom was het hoog tijd om dit mooie merk weer een sterke impuls te geven die de populariteit van Calvé Pindakaas 'revitaliseert'. We wilden gebruikers van Calvé weer laten weten waarom ze dit mooie en emotionele merk kopen.

Doelgroep

Gezinnen

Concept

Calvé heeft een enorme reclamereputatie en iedereen kent het merk ook vanuit het verleden. Calvé koop je op zuiver emotionele argumenten. Hoe ga je hiermee om? Door verder te bouwen op de kracht en historie van het merk, maar dan op een vernieuwende manier. Dit hebben we gedaan door te laten zien dat kinderen ook wel eens minder succesvol kunnen zijn. En hoe herkenbaar is dat voor iedere pap of mam? Maar, het komt ook goed. Want ieder kind heeft een talent. En zo ook Pietertje... En ook dat is heel herkenbaar. Want, haal eruit wat erin zit... willen we dat niet allemaal voor onze kinderen? Daarom de nieuwe pay-off die tegelijkertijd ook aangeeft dat er veel goeds in Calvé Pindakaas zit. Nederland ging op de banken voor de nieuwe Calvé Pindakaas campagne. Gevolg: een heel sterk marketingeffect en de Gouden Loeki 2010.

Media- en middelenstrategie

Emotie vertaalt zich het beste audiovisueel. Bovendien heeft Calvé Pindakaas een mooie reputatie op tv-gebied. Vandaar dat gekozen is voor tv als primair medium. Aangevuld met print.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken