Pensioenen

Pensioenen

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
Selmore, Red Urban
Jaar
2013
Paginanummer
176

Doelstelling

Verstevig de positie van ABN AMRO als de bank anno nu. De bank die zijn tijd verstaat door in te spelen op wat er vandaag de dag leeft en speelt bij klanten. Zoals hun pensioen. Een onderwerp dat mensen weliswaar liever voor zich uitschuiven maar dat actueler en onzekerder is dan ooit. Met de campagne maken we van het pensioen iets om nu over na te denken. Doelstelling is om minimaal 60.000 mensen een pensioencheck te laten doen waarvan 30.000 mensen de check ook afmaken. En die doelstelling is ruimschoots behaald.

Doelgroep

Mensen die vooruit willen in het leven. Mensen met geld over wat nu op spaarrekeningen staat tegen een lage rente. Ze weten niet of ze er slim aan doen om te beleggen, te blijven sparen of te gaan aflossen op hun huis. Ze zijn meer bezig met de toekomst van hun kinderen dan met hun eigen toekomst. Toch hebben ze een knagend gevoel dat ze iets moeten met hun pensioen.

Concept

In de campagne zitten we dicht op de huid van de doelgroep. We stellen de vragen die mensen eigenlijk liever voor zich uitschuiven. Om vervolgens een heel concreet hulpmiddel aan te reiken waarmee je binnen 5 minuten te weten komt hoe je er voor staat: de pensioencheck. De boodschap is kraakhelder. Als er ergens in je achterhoofd iets knaagt over je pensioen en je niet weet waar te beginnen, doe dan de pensioencheck.

Media- en middelenstrategie

De pensioencheck staat centraal in de campagne. Alle middelen zijn een lineaire oproep om te beginnen met de pensioencheck als je wilt weten hoe je er voor staat. TV en tijdschriften gebruiken we daarnaast om het onderwerp te agenderen, om dichtbij te komen en mensen aan het denken te zetten. Met online en instore nodigen we rechtstreeks uit om de tool te gebruiken. Daarnaast hebben we een aantal contentsamenwerkingen gedaan met relevante titels en wordt in ons platform 'Antwoorden op de vragen van nu' veel aandacht besteed aan het onderwerp pensioenen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken