ING Next Generation Banking

ING Next Generation Banking

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ING BANK
Bureau
Energize
Jaar
2013
Paginanummer
196

Doelstelling

ING wil preferred employer worden onder business school studenten. Werken bij een bank is momenteel echter niet de populairste carrièrekeuze. Daarom wilden we overbrengen dat deze generatie de financiële wereld kan verbeteren voor volgende generaties; een unieke kans.

Doelgroep

Business school studenten over de hele wereld die meer dan materiële voldoening uit hun carrière willen.

Concept

Op Facebook daagden we de doelgroep uit om bankieren te simplificeren door financiële vragen van kinderen te beantwoorden. De beste antwoorden verwerkten we in een kinderboek waarin een jongetje en 'Mr. Bank' dichter naar elkaar groeien doordat ze open met elkaar communiceren.

Media- en middelenstrategie

De doelgroep werd betrokken we via een nauwe samenwerking met de internationale studentenorganisaties AISEC en CEMS. Ook zette we Facebook-advertising in, alsmede de eigen kanalen van ING. Verder zorgde de eerste kindervraag ('Waarom hebben we banken nodig?') zoals gehoopt voor veel aandacht en discussie in de financiële en zakelijke pers, waaronder de Financial Times, Irish Times, BusinessDay en vele blogs. De campagne bereikte uiteindelijk meer dan 10 miljoen mensen op Facebook, en we ontvingen meer dan 1.500 unieke antwoorden op de gestelde vragen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken